Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2021 13:00

ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ
Αιτήσεις για γυναικεία επιχειρηματικότητα
Έως σήμερα Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο σεμινάριο επιμόρφωσης για τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό οι γυναίκες επιχειρηματίες της Λάρισας. Πρόκειται για δωρεάν επιμορφωτικό πρόγραμμα που διοργανώνεται από την Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας (ΕΓΕΕΛ) του Επιμελητηρίου Λάρισας, όπου μέσα από τρία δίωρα διαδικτυακά σεμινάρια θα αποκτήσουν γνώσεις, δεξιότητες και εργαλεία για να παίρνουν τις πιο κατάλληλες οικονομικές αποφάσεις για αυτές και την επιχείρησή τους.

Οι συμμετέχουσες που θα επιλεχθούν, θα αποκτήσουν επίσης πρόσβαση σε έναν λεπτομερή οδηγό χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού, ο οποίος θα εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους αναφορικά με τις βασικές αρχές της Οικονομικής Επιστήμης. Εισηγήτριες του σεμιναρίου θα είναι η γ.γ. του Επιμελητηρίου Λάρισας, Καλλιόπη Τζήκα, η περιφερειακή διευθύντρια του ΟΑΕΔ, Όλγα Τσιούρβα και η δικηγόρος, Ελένη Ματράκη.

 

Εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας από σήμερα
Από σήμερα και για όλη την εβδομάδα στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας θα πραγματοποιούνται αιμοληψίες, προκειμένου να ενισχυθούν οι αυξημένες αιμοδοτικές ανάγκες των δύο δημόσιων νοσοκομείων της πόλης. Η υπαίθρια εβδομαδιαία αιμοδοσία στην Κεντρική πλατεία Λάρισας θα γίνεται κάθε μέρα από τις 22 έως τις 28 Φεβρουαρίου, και ώρες 9:30-14.00. Την αιμοδοσία διοργανώνουν οι Υπηρεσίες Αιμοδοσίας του ΠΓΝΛ και ΓΝΛ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Λαρισαίων και ο Ερυθρός Σταυρός.

 

Από αύριο οι συντάξεις του Μαρτίου
Ξεκινά από αύριο η πληρωμή των συντάξεων Μαρτίου. Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων το Δ.Σ. του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε το ακόλουθο πρόγραμμα πληρωμής:
- Αύριο Τρίτη 23 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
- Μεθαύριο Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
- Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
- Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
 
Αιμοδοσία την Πέμπτη στα Φάρσαλα
Προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνεται στα Φάρσαλα την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, από τον τοπικό Αιμοδοτικό Σύλλογο, σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Λ. και το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ΚΑΠΗ (πλησίον Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων) από τις 9.30 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ., τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας κατά του κορονοϊού.

 

Το ΕΚΛ στηρίζει την ΕΙΝΚΥΛ
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας στηρίζει και συμμετέχει στην απεργιακή συμβολική κινητοποίηση που έχουν προγραμματίσει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας Λάρισας αύριο Τρίτη 23 Φλεβάρη 2021 στις 10:30 στην πύλη του ΓΝΛ και στις 12:00 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Καλούμε τους εργαζόμενους της πόλης σε πανυγειονομικό ξεσηκωμό για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια, την υγεία και την ίδια μας τη ζωή. Καλούμε τα Σωματεία, τους φορείς και τους εργαζόμενους της περιοχής μας να συμμετέχουν στις συμβολικές παραστάσεις διαμαρτυρίας, καταλήγει σχετική ανακοίνωσή του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass