ΣΥΡΙΖΑ: 46 υποψήφιοι για τη νέα Ν.Ε.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Νομαρχιακή τηλε-συνδιάσκεψη *Εισηγήσεις Μπίστη - Ζωγράφου *Τιμητικό προεδρείο και ευχαριστήριο της Οργάνωσης Ελασσόνας στον Θ. Τζιώλα *Στην Αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων οι εκλογές το επόμενο Σαββατοκύριακο

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2021 15:10

Ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας, με την κατάθεση υποψηφιοτήτων για την εκλογή νέας Νομαρχιακής Επιτροπής, ενώ είχε προηγηθεί το Σαββατοκύριακο η συνεδρίαση -μέσω τηλεδιάσκεψης-των 211 αντιπροσώπων που είχαν εκλεγεί από τις συνελεύσεις των οργανώσεων μελών του κόμματος.

Αποφασίστηκε οι εσωκομματικές διαδικασίες που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Φεβρουαρίου, οπότε και οι αντιπρόσωποι των οργανώσεων θα ψηφίσουν για να εκλέξουν τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας, να λάβουν χώρα στην αίθουσα βαρέων αθλημάτων του ΕΑΚΛ Λάρισας (Αλκαζάρ), με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό. Λίγο πριν την ολοκλήρωση των διαδικασιών είχαν υποβληθεί 46 υποψηφιότητες για την 25μελή Ν.Ε., ενώ οι 211 εκλέκτορες (οι οποίοι εκπροσωπούν τα 835 εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος στον Νομό) θα μπορούν να ψηφίσουν μέχρι 8 άτομα. Ακόμη εξελέγησαν και 6 μέλη για την Εφορευτική Επιτροπή, ενώ τα ονόματα των υποψηφίων για το νέο κομματικό όργανο θα γνωστοποιηθούν σήμερα.

OI EΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ
Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου 20 Φεβρουαρίου με την εκλογή τιμητικού προεδρείου. Μετά από πρόταση του συντονιστή Βασίλη Ζωγράφου, το σώμα αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στην κατάκτηση κοινωνικών δικαιωμάτων και τη διαχρονικά ενεργή συμμετοχή τους στους αγώνες για δημοκρατία και ελευθερία, ενέκρινε τη συγκρότηση τιμητικού προεδρείου, αποτελούμενου από τους συντρόφους Γεράσιμο Μπετσιμέα, Αλέξανδρο Ταμουρίδη, Θεόδωρο Τζιόλα, Γιώργο Βαϊτσόπουλο και Γιώργο Κολοβό.
Κατόπιν εγκρίθηκε 5μελές προεδρείο που συντόνιζε τις διαδικασίες της Συνδιάσκεψης. Το προεδρείο συγκροτήθηκε από τους Χρήστο Τσιόπα, Άρη Αγραφιώτη, Ζωή Ακριβούλη, Γιώργο Κωσταρόπουλο και Χαράλαμπο Ζαχαράκη.
Ακολούθησαν οι παρεμβάσεις από τη βουλευτή Λάρισας, Άννα Βαγενά, τους δημάρχους Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη και Αγιάς, Αντώνη Γκουντάρα.
Στη συνέχεια, ο συντονιστής της απερχόμενης Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας, Βασίλης Ζωγράφος, κάνοντας τον απολογισμό και αναπτύσσοντας τις προγραμματικές θέσεις για το επόμενο διάστημα, ζήτησε από όλους τη συμβολή τους σε έναν δημιουργικό διάλογο και να εργαστούν συντεταγμένα μέσα από συλλογικές διαδικασίες για την αναδιοργάνωση και την ενίσχυση του κόμματος.
Στη Συνδιάσκεψη συμμετείχε ο Νίκος Μπίστης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος αναφέρθηκε στη σκληρή πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη χώρα ως αποτέλεσμα των πολιτικών της κυβέρνησης της Ν.Δ. και ανέπτυξε τη στρατηγική επιλογή του κόμματος για τη δημιουργία μιας νέας, προοδευτικής, κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας που θα οδηγήσει στη δημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ Θ. ΤΖΙΩΛΑ
Εν τω μεταξύ, η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Ελασσόνας, εξέδωσε ανακοίνωση - ευχαριστήριο στον πρώην συντονιστή της Θ. Τζιώλα, η οποία αναφέρει:
«Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον Δήμο Ελασσόνας θέλει να ευχαριστήσει τον απερχόμενο, από το συντονιστικό όργανο, σύντροφο Θεόδωρο Τζιώλα για την προσφορά του επί δεκαετίες στο κόμμα και τους αγώνες.
Ο Θεόδωρος Τζιώλας εκλέχτηκε επανειλημμένως στη θέση του συντονιστή γραμματέα και αποτέλεσε ένα στέλεχος που συνδύασε για χρόνια την οργανωτικότητα και το όραμά του για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη του.
Συμμετείχε στην οργάνωση του Συνασπισμού ως ιδρυτικό μέλος το 1991 και ως ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ το 2007, αντίστοιχα.
Διετέλεσε συντονιστής γραμματέας της Ο.Μ. Ελασσόνας και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας, αντίστοιχα.
Υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δεσκάτης και ως μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Γρεβενών.
Πάντα παρών στους κοινωνικούς αγώνες, κράτησε μαζί με τους συντρόφους όρθιο το κόμμα στις πολύ δύσκολες εποχές του και είχε την τιμή να δει τη μεγάλη προσπάθεια της δημοκρατικής παράταξης να αποδίδει καρπούς, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκε κυβέρνηση το 2015.
Ο Θεόδωρος Τζιώλας τίμησε την Αριστερά και είναι μέχρι και σήμερα από τους πιο θερμούς υποστηρικτές της μεγάλης διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην κοινωνία.
Όπως ο ίδιος τόνισε στην κεντρική του ομιλία τον Ιανουάριο του 2020:
«Σύντροφοι, κρατηθήκαμε όρθιοι και ενωμένοι στα δύσκολα, τα πέτρινα χρόνια και αντέξαμε. Αποδεχόμαστε πλήρως την πρόταση της ηγεσίας μας να ανοίξουμε πόρτες και παράθυρα. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.
Το όραμα για έναν καλύτερο κόσμο, για μια πιο δίκαιη κοινωνία είναι ένα πανάρχαιο αίτημα που το ελληνικό πνεύμα είχε πάντα, όντας ανήσυχο και ανατρεπτικό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεν ανήκει μόνο στα στελέχη του, αλλά σε όλους όσοι δέχονται τις αρχές του και θέλουν να παλέψουν για τα ιδανικά της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της ισότητας και της κοινωνικής απελευθέρωσης του ανθρώπου».
«Σύντροφε σε ευχαριστούμε», καταλήγει η ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ελασσόνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass