Αυξήθηκαν σε 35 τα κρούσματα στη Λάρισα

Τεστ σε Τύρναβο, Φάρσαλα και Καρυά

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2021 16:12

Αυξημένα κατά πέντε σε σχέση με το Σάββατο ήταν χθες Κυριακή τα κρούσματα που κατέγραψε ο ΕΟΔΥ στην ΠΕ Λάρισας, καθώς ανακοινώθηκαν συνολικά 35. Αριθμός που προκαλεί μια ανησυχία στους ειδικούς, καθώς το Σαββατοκύριακο συνήθως οι έλεγχοι είναι λιγότεροι απ’ ό,τι τις καθημερινές. Συγκεκριμένα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στη χώρα είναι 884, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Την ίδια στιγμή, οι διασωληνωμένοι συνεχίζουν να αυξάνονται αργά αλλά σταθερά, ενώ οι θάνατοι κυμαίνονται στον ημερήσιο μέσο όρο.


Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 179.802 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 46 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.417 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

ΤΕΣΤ ΣΕ ΤΥΡΝΑΒΟ ΚΑΙ ΚΑΡΥΑ
Με πρωτοβουλία του δημάρχου Τυρνάβου κ. Ιωάννη Κόκουρα σήμερα Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 πρόκειται να πραγματοποιηθούν δωρεάν εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης (Rapid test) του κορονοϊού σε όσους δημότες το επιθυμούν, στην Κεντρική πλατεία του Τυρνάβου. Πρόκειται για τη γνωστή πλέον δράση «Drive through testing», η οποία υλοποιείται με άριστη συνεργασία Δήμου Τυρνάβου, ΕΟΔΥ και Περιφέρειας Θεσσαλίας, πάντα ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών, με όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσέρχονται με τα αυτοκίνητά τους, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας, ώστε να ελεγχθούν από μεικτά κλιμάκια του ΕΟΔΥ.
* Στην Καρυά θα βρίσκεται μεθαύριο Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ελασσόνας, για δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19. Οι πολίτες μπορούν να εξεταστούν δωρεάν, γρήγορα και με ασφάλεια. Η διεξαγωγή των rapid test εξασφαλίζει ασφάλεια για τους πολίτες, οι οποίοι δεν χρειάζεται να εισέρχονται για ελέγχους μέσα στα Νοσοκομεία, ενώ παράλληλα διευκολύνεται σημαντικά και το έργο του ιατρικού προσωπικού που δεν θα απασχολείται πλέον με τη λήψη δειγμάτων.
Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Συνεχίζουμε σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας τη διενέργεια δειγματοληψίας rapid test από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, προκειμένου να εξεταστούν γρήγορα και με ασφάλεια οι πολίτες μας. Παρακαλούνται οι κάτοικοι της Κοινότητας Καρυάς να προσέλθουν, καθώς η όλη διαδικασία είναι εύκολη, γρήγορη και ασφαλής και έτσι προστατεύουν καλύτερα τους εαυτούς τους και τους γύρω τους».

ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ
Νέος μαζικός δειγματοληπτικός έλεγχος για κορονοϊό μέσω της δράσης «drive through testing» θα γίνει αύριο Τρίτη 23 Φεβρουαρίου στα Φάρσαλα, από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Φαρσάλων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Τα συνεργεία του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται από το πρωί έως το μεσημέρι μπροστά από το 2ο Γυμνάσιο - Λύκειο της πόλης, δίπλα στον χώρο όπου διεξάγεται η λαϊκή αγορά και θα διεξάγουν rapid test για τον covid-19.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass