Κλοπές και φθορές σε σχολεία, και κοινόχρηστους χώρους

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΤΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2021 15:09

Σειρά κλοπών, φθορών και βανδαλισμών σε κτιριακές δομές του Δήμου Λαρισαίων και ειδικότερα σε σχολεία

και παιδικούς σταθμούς, καταγράφονται το τελευταίο διάστημα.
Ειδικότερα, στη Φαλάνη κατεγράφησαν το τελευταίο διάστημα, συνεχείς απόπειρες διάρρηξης και βανδαλισμού, στο διδακτήριο που στεγάζει το Γυμνάσιο και το Λύκειο.
Την περασμένη εβδομάδα άγνωστος ή άγνωστοι πετώντας πέτρες έσπασαν 20 μεγάλα τζάμια χώρων του σχολείου, αφού και στο πρόσφατο παρελθόν το διδακτήριο βρέθηκε στο στόχαστρο βανδάλων, οι οποίοι εισήλθαν στο σχολείο προκαλώντας φθορές, ενώ ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε πριν καιρό και στο Δημοτικό Σχολείο.
Ανάλογα περιστατικά σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα και στην πόλη της Λάρισας και ειδικότερα στη συνοικία της Τούμπας, αφού στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκε ο 4ος Παιδικός Σταθμός που λειτουργεί στην περιοχή. Άγνωστος ή άγνωστοι, παραβίασαν, επανειλημμένως το κτίριο και αφαίρεσαν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, τρόφιμα, ενώ προκάλεσαν φθορές. Επίσης, ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο 19ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή της Χαραυγής.  Τέλος, φθορές και βανδαλισμοί συνεχίζουν να σημειώνονται κατά περιόδους σε κοινόχρηστους χώρους σε διάφορα σημεία της πόλης. Σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση των ζημιών στη Φαλάνη, ήδη η Σχολική Επιτροπή κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ και ο Δήμος Λαρισαίων θα συνδράμει όπου χρειαστεί, ενώ για τις φθορές στον Παιδικό Σταθμό έχει ήδη κινηθεί νομική διαδικασία από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες. Ο Δήμος Λαρισαίων καλεί τους συμπολίτες να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες αρχές, όταν διαπιστώνουν τέτοιου είδους αντικοινωνικές και παραβατικές συμπεριφορές.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
VOLTERRA

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1