Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2021 15:12

Προσλήψεις 957 ατόμων για τη δακοκτονία
Την πρόσληψη 957 ατόμων για τη στήριξη του προγράμματος δακοκτονίας, ενόψει της νέας περιόδου, ζητεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών.

Το αίτημα αφορά στην πρόσληψη για 6,5 μήνες 209 γεωπόνων, ή ελλείψει αυτών κατά σειρά, τεχνολόγων Φυτικής Παραγωγής, Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών, Ανθοκομίας και Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων,  για 34 ημερομίσθια ανά άτομο, για χρονικό διάστημα 6,5 μηνών 334 εργατοτεχνιτών και για 60 ημερομίσθια ανά άτομο, για διάστημα 6,5 μηνών, 414 εργατοτεχνιτών. Υπενθυμίζεται ότι η ΠΕ Λάρισας απασχολεί για το πρόγραμμα δακοκτονίας συνήθως 3 γεωπόνους και 31 εργατοτεχνίτες, ενώ η ΠΕ Μαγνησίας περίπου 4-5 γεωπόνους.  Το ύψος της δαπάνης που θα προκύψει για την πρόσληψη του αιτούμενου προσωπικού, ανέρχεται περίπου στο ποσό των 3.181.144 ευρώ για το οικονομικό έτος 2021 σε βάρος των προϋπολογισμών των Περιφερειών, η οποία θα καλυφθεί από τους αποδιδόμενους σε αυτές Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό ύψος του ποσού που διαθέτει το Υπουργείο Εσωτερικών στις Περιφέρειες της χώρας, μέσω των ΚΑΠ, αποκλειστικά και μόνο για κάλυψη των δαπανών δακοκτονίας για το τρέχον έτος ανέρχεται στα 20.954.300 ευρώ.

 

Η πρώτη γαλάζια παραίτηση για τη Μενδώνη

Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΑΣΤ. ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΝΔ

Την παραίτησή του από μέλος του μητρώου στελεχών της ΝΔ, «μετά τις πρόσφατες συνταρακτικές αποκαλύψεις στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού και με αποκορύφωμα τους άστοχους χειρισμούς της κ. Μενδώνη ως προς τα θέματα διαφάνειας και ευθιξίας που όφειλε να έχει κατά την επιλογή καλλιτεχνών που υπηρετούν το Θέατρο και τον Κινηματογράφο» γνωστοποίησε με επιστολή του στην επικεφαλής του Μητρώου κα Ρεβέκκα Πιτσίκα και κοινοποίηση προς τον κ. Γ. Καραβάνα Συντονιστή Θεσσαλίας, ο σκηνοθέτης, με καταγωγή από το Συκούριο Αστέριος Γερογιάννης. Ο κ. Γερογιάννης, με πολύχρονη θητεία σε αθηναϊκά κανάλια, αναφέρει στην επιστολή του ότι «είναι πλέον αδύνατον να συμπλεύσω σε αυτόν τον πολιτικό χώρο, όπου είχα επιλεγεί για να βοηθήσω έχοντας τις καλύτερες των προθέσεων, και εναρμονισμένος με τη φιλοσοφία της ίδρυσης και του σκοπού του, που είχε ως πρόθεση να δώσει σε όλους την ευκαιρία να έρθουν κοντά στην πολιτική και την κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και με αξιοκρατικά κριτήρια. Ως Σκηνοθέτης -Δημιουργός, ενεργό μέλος της κοινωνίας των πολιτών καθώς και ως μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών από το 1993 όπου έχω την τιμή να την εκπροσωπώ στην Ευρώπη (FERA -MEI) αποχωρώ απογοητευμένος από όλες τις διαδικασίες».

 

Οι 46 υποψηφιότητες για τη νέα Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

ΕΚΛΟΓΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ-ΠΟΙΕΣ ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ

Μεταξύ 46 υποψηφίων για την ανάδειξη της νέας 25μελούς Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας, καλούνται να ψηφίσουν οι 210 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από τις τοπικές Οργανώσεις Μελών του κόμματος.
Η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 27 και 28 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα βαρέων αθλημάτων του ΕΑΚ Λάρισας, υπό την αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενώ οι ώρες ψηφοφορίας θα είναι: για το Σάββατο από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και για την Κυριακή, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.
Η Εφορευτική Επιτροπή που είχε αναδειχθεί από τη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη, το περασμένο Σάββατο και η οποία είναι αρμόδια για τη διεξαγωγή των εκλογών, έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων για τη νέα Ν. Ε., που είναι με αλφαβητική σειρά τα εξής:
AΔAMOΠOYΛOΣ ΔIAMANTHΣ, ANAΣTAΣOΠOYΛOY EΛENH, ANΔPEOY APIΣTOTEΛHΣ, APAΠKOYΛE ΔEΣΠOINA, APΣENOΠOYΛOΣ ΓEΩPΓIOΣ, ΓKOΓKOΣ ΓEΩPΓIOΣ, ΓKOYNTPOYMΠHΣ ΣAKHΣ, ΔHMATPAKOΠOYΛOΣ BAΓΓEΛHΣ, ΔOMOΞOYΔHΣ MAPIOΣ, ZΩΓPAΦOΣ BAΣIΛHΣ, KABBAΔIAΣ XPHΣTOΣ, KAΛOΓIANNHΣ ΠANAΓIΩTHΣ, KAΛTΣA MAPIANA, KAPAΓEΩPΓOΣ ΘΩMAΣ, KAPAΪΣKOΣ AΘANAΣIOΣ, KAPIΠIΔHΣ ΓIANNHΣ, KATΣAMΠEΛAΣ MENEΛAOΣ, KΩΣTAPOΠOYΛOΣ ΓIΩPΓOΣ, ΛYPOΠOYΛOY MAPIA, MAΓAΛIOY EPMINA, MHTPOYΛAΣ ΣΠYPOΣ, MHTΣAINAΣ ΓIANNHΣ, MIΓAΣ BAΣIΛEIOΣ, MΠAΛHΣ AΣTEPIOΣ, MΠEXΛIBANHΣ ΘΩMAΣ, MΠOYZOYKHΣ ΠANAΓIΩTHΣ, NHMA MATINA, NIKOΠOYΛOΣ AΘANAΣIOΣ, NTAHΣ ΠANAΓIΩTHΣ, ΠAΠAΔHMHTPIOY XPHΣTOΣ, ΠAΠAΔOΠOYΛOΣ ABPAAM, ΠAΠANIKA EYH, ΠAΠAXPHΣTOY NTINA, PAΠTHΣ ΓIANNHΣ, ΣΔPAΛH EΛENH, ΣOYPΛATZH XAPIKΛEIA, ΣTAΓIANNH EΛENH, ΣΦHKAΣ ΓIΩPΓOΣ, TPIANTAΦYΛΛOY ANEΣTHΣ, TΣAKNAKHΣ ΓIANNHΣ, TΣIOΠAΣ XPHΣTOΣ, TΣIOYTPAΣ BAΣIΛHΣ, YΨHΛANTHΣ ANAΣTAΣIOΣ, XAXAMHΣ ANTΩNIOΣ, XPHΣTOY XPYΣOYΛA, ΨAΘAΣ ΠAYΛOΣ. Να σημειωθεί ότι για την εκλογή της νέας Ν.Ε, ισχύουν δύο ποσοστώσεις και συγκεκριμένα των γυναικών με 30% συμμετοχή, που ίσχυε και σε προηγούμενες διαδικασίες και των νέων μελών με 25% συμμετοχή, πρόκειται για μέλη τα οποία εγγράφηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μετά τις περασμένες βουλευτικές εκλογές στις 7 Ιουλίου 2019.

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο νέος εκλογικός νόμος
Με μοναδικό θέμα συζήτησης τον νέο εκλογικό νόμο, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων, αύριο Πέμπτη στις 7 μ.μ. διά τηλεδιάσκεψης.

 

Συνελήφθη Λαρισαίος με λαθραίο καπνό
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, συνελήφθη Λαρισαίος, καθώς, κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που επέβαινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 70 πακέτα τσιγάρων και 23 συσκευασίες καπνού, των 50 γραμμαρίων η καθεμία, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass