Την εθελουσία έξοδο επέλεξαν 30 υπάλληλοι των ΕΛΤΑ Λάρισας

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2021 15:20
Ο διανομέας Μάκης Τσινίδης, ο πρώτος ταχυδρομικός  διανομέας που υπέγραψε την εθελουσία έξοδο στη Λάρισα Ο διανομέας Μάκης Τσινίδης, ο πρώτος ταχυδρομικός διανομέας που υπέγραψε την εθελουσία έξοδο στη Λάρισα

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στα ΕΛΤΑ της χώρας με τη συμμετοχή 1.968 εργαζομένων (σε σύνολο 5.615), εκ των οποίων οι 30 (σε σύνολο 95 υπαλλήλων) προέρχονται από το Ταχυδρομείο της Λάρισας. Ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού που συνυπέγραψε τις προβλέψεις της εθελουσίας, που ανακοινώθηκε μόλις πριν από ένα μήνα, κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητικός και θα ανακουφίσει τον όμιλο από το 35%, περίπου, του μισθολογικού του κόστους. Όσον αφορά στις ειδικότητες που αποχώρησαν, εντάσσονται σχεδόν όλες, κυρίως όμως διανομείς και διοικητικοί.


Η διοίκηση των ΕΛΤΑ ανακοίνωσε πως προχωράει ο σχεδιασμός για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας, και ειδικότερα των επενδύσεων σε σύγχρονα αυτοματοποιημένα ψηφιακά κέντρα διαλογής, και την αναβάθμιση όσων υπαρχόντων αξίζει να εκσυγχρονιστούν, αλλά και η ανάπτυξη και υλοποίηση περισσότερων ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες. Το επενδυτικό αυτό πρόγραμμα αναμένεται να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.  Ωστόσο γεννιώνται πολλά ερωτηματικά ως προς την εξυπηρέτηση του κοινού από την εξέλιξη αυτή.
Ήδη στην επαρχία με το κλείσιμο ή την υποστελέχωση των υποκαταστημάτων αναφέρονται πολλά προβλήματα κι όπως σημειώνουν και κάποιοι συνδικαλιστές “σύντομα, ανάλογα προβλήματα θα προκύψουν και σε μεγαλύτερες πόλεις”.  Σύμφωνα με πληροφορίες της “Ε” στο πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου που εφαρμόστηκε στα ΕΛΤΑ -η μεγαλύτερη εθελούσια που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα, αναφέρουν εργατολόγοι- υλοποιήθηκε με τη σύμφωνη γνώμη εργαζομένων, της Ομοσπονδίας και της Διοίκησης, ωστόσο υπάρχουν φωνές στις τάξεις των εργαζομένων οι οποίοι αμφισβητούν τον χαρακτήρα της εθελουσίας εξόδου, καθώς τονίζουν πως “η εργασιακή ανασφάλεια που επικρατεί στον κλάδο οδήγησε τους περισσότερους στην έξοδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συμφωνία που είχε γίνει μεταξύ συνδικάτου και Διοίκησης ότι τον Αύγουστο του 2020 οι μισθοί που μειώθηκαν θα επανέλθουν στο +13%, όχι μόνο δεν τηρήθηκε, αλλά με το νέο έτος υπογράφηκε και νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, με νέα μείωση της τάξεως του 8%”.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass