Υπομονή μέχρι το απόγευμα...

ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΘΟΛΟ ΝΕΡΟ -ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΑ 6 ΡΙΧΤΕΡ

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2021 21:00

Μέχρι και σήμερα το απόγευμα θα έχει λυθεί οριστικά το πρόβλημα που προέκυψε χθες,

σε παροχές ύδρευσης μεγάλου μέρους καταναλωτών της Λάρισας, όπου έτρεχε θολό νερό στις βρύσες τους, ακατάλληλο για πόση. Η ΔΕΥΑΛ εκτιμά ότι από σήμερα το πρωί και σταδιακά μέχρι το απόγευμα, θα αποκαθίστανται οι παροχές με καθαρό νερό.
Το φαινόμενο παρατηρήθηκε από τις πρωινές ώρες χθες και οφείλεται σε ζημιές που υπέστησαν γεωτρήσεις της επιχείρησης στα Πλατανούλια, μετά από τον ισχυρό σεισμό και τις συνεχείς μετασεισμικές δονήσεις. Η επιδιόρθωσή τους απαιτούσε χρονοβόρες εργασίες και γι’ αυτό τον λόγο η ΔΕΥΑΛ προχώρησε σε εναλλακτικές λύσεις τροφοδοσίας των παροχών ύδρευσης εκεί όπου παρατηρήθηκε το πρόβλημα, ενεργοποιώντας τον σχεδιασμό μεταφοράς νερού από τις γεωτρήσεις του Μεζούρλου και της Αγίας Παρασκευής.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΔΕΥΑΛ κ. Δημ. Σαββοργινάκη, «η εναλλακτική λύση τροφοδοσίας καθαρού νερού στις δεξαμενές του Μεζούρλου και της Αγίας Παρασκευής, και ακολούθως η μεταφορά του στο δίκτυο ύδρευσης, απέδωσε σταδιακά τα πρώτα αποτελέσματα χθες το απόγευμα, σε πολλές παροχές, όπου η θολότητα του νερού εμφανιζόταν μειωμένη και βελτιωνόταν η κατάσταση. Εκτιμώ πως σήμερα το πρωί πολλές παροχές θα έχουν καθαρό νερό, ενώ οριστικά το πρόβλημα θα έχει λυθεί μέχρι και σήμερα τις απογευματινές ώρες».
Μέχρι να ολοκληρωθεί από τη ΔΕΥΑΛ η διαδικασία καθαρισμού και απομάκρυνσης της ποσότητας θολού νερού που έχει εισέλθει στα δίκτυα ύδρευσης, συστήνεται στους καταναλωτές που διαπιστώνουν την ύπαρξη θολού νερού στις βρύσες τους να μην το χρησιμοποιήσουν για πόση, μέχρις ότου στις βρύσες τους να έρθει καθαρό (διαυγές) νερό.
* Όπως ήταν αναμενόμενο οι Λαρισαίοι έσπευσαν σε σούπερ μάρκετ όπου οι πωλήσεις εμφιαλωμένου νερού εκτοξεύτηκαν.

ΔΙΑΝΟΜΗ
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης, και μάλιστα όταν συντρέχουν δύσκολες συνθήκες με απανωτά χτυπήματα της πόλης από τον Εγκέλαδο και την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, αποφασίστηκε η διανομή δωρεάν εμφιαλωμένου νερού στους πολίτες που αντιμετώπισαν πρόβλημα.
Η διανομή γινόταν στα εξής σημεία:
1. Κεντρική πλατεία (απέναντι από πάρκινγκ δικύκλων Δήμου Λαρισαίων)
2. Κτίριο της ΔΕΥΑΛ, (υδατόπυργος)
3. Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης (σπιτάκι Δήμου Λαρισαίων)
4. Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Κωνσταντίνου (Βόλου & Ηρ. Πολυτεχνείου)
5. Λέσχη Πολιτισμού Αμπελοκήπων (Μύρων 5-7)
6. Ροδοπούλειο (Γαριτσίου και Λευκίππου).

ΚΑΙ ΣΤΗ Δ.Ε. ΠΟΤΑΜΙΑΣ
Η ΔΕΥΑ Ελασσόνας με ανακοίνωσή της συνέστησε στους πολίτες της Δ.Ε. Ποταμιάς «να μην καταναλώνουν νερό από το δίκτυο της ύδρευσης και να προμηθευτούν εμφιαλωμένα νερά από τα κατά τόπους καταστήματα ή τα σημεία διανομής που έχει ο Δήμος Ελασσόνας σε κάθε κοινότητα.
Έχουν ήδη ληφθεί δείγματα από την υπηρεσία και έχουν αποσταλεί για έλεγχο, ώστε να διαπιστωθεί η καταλληλόλητα και η ποιότητα του νερού. Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορούν οι πολίτες να καλούν στα τηλέφωνα 2493029524 - 6974122323».

ΔΕΥΑ ΚΙΛΕΛΕΡ
Σε ανακοίνωσή της και η ΔΕΥΑ Κιλελέρ για το δίκτυο ύδρευσης και την πιθανή εμφάνιση θολού νερού, επισημαίνει:
«Έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησαν συνεργεία της ΔΕΥΑ Κιλελέρ στα σημεία υδροληψίας πόσιμου νερού, μετά από την έντονη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφηκε στην περιοχή μας, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα στη λειτουργία τους και επομένως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για προβλήματα θολότητας στο δίκτυο κατανάλωσης.
Αναφορικά με τα δίκτυα των οικισμών που τροφοδοτούνται από τη γειτονική ΔΕΥΑ Λάρισας, ήτοι Νίκαιας, Νέων Καρυών, Μελισσοχωρίου, Ομορφοχωρίου, Κραννώνα, Κάμπου, Αγίων Αναργύρων, μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα θολότητας.
Αν όμως κάποια στιγμή, διαπιστωθεί ύπαρξη θολού νερού στις βρύσες των καταναλωτών, να μην το χρησιμοποιήσουν για πόση.
Σε κάθε περίπτωση συνιστάται ψυχραιμία και ηρεμία στους καταναλωτές».
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass