Πώματα ευαισθητοποίησης…

ΣΥΛΛΕΓΕΙ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΠΑΚΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2021 18:42

Με σύνθημα τη φράση «Συλλέγω πλαστικά καπάκια, προστατεύω το περιβάλλον, προσφέρω στους συμπολίτες μου», η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κιλελέρ οραματίστηκε, οργάνωσε και πραγματοποίησε τη δράση «Προστατεύω το Περιβάλλον, Σώζω ζωές», η οποία περιλάμβανε τη συγκέντρωση και την ανακύκλωση καπακιών και πωμάτων από πλαστικά μπουκάλια.


Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία των Αντιδημαρχιών Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πολιτικής. Σε ανακοίνωσή τους οι αντιδήμαρχοι Βάνα Χλιάπη - Γκουνιαρούδη και Κώστας Χατζηκωνσταντίνου δήλωσαν:
«Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνίσταται εκτός των άλλων στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ανάδειξη της οικολογικής ευαισθησίας όλων των πολιτών ιδιαίτερα όμως των νέων παιδιών. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της συγκέντρωσης και της ανακύκλωσης καπακιών και πωμάτων από πλαστικά μπουκάλια εδράζεται στις έννοιες του εφικτού και της ανταποδοτικότητας, ενώ παράλληλα έχει βαθύτατα περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Σ’ αυτήν τη δράση δεν θα μπορούσε να μην έχει ενεργό ρόλο και η μαθητική κοινότητα μέσα στην οποία μεγαλώνουν οι μελλοντικοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να καταθέτει εφικτά οράματα και να θέτει σε κίνηση ευρηματικά προγράμματα με στόχο τη βελτίωση ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας. Παράλληλα ο ρόλος της δράσης που υλοποιείται είναι βαθύτατα κοινωνικός και η ανταπόκριση σ’ αυτόν απαιτεί ανοιχτές συνεργασίες με στόχο την ενίσχυση της ενσυναίσθησης και της συμμετοχής των πολιτών. Οι εικαστικές παρεμβάσεις συλλογής πωμάτων με το ευρηματικό «σχήμα καρδιάς» έχουν σκοπό να συμβάλλουν οικονομικά στην αγορά ιατρικών βοηθημάτων επείγουσας ιατρικής για τις ανάγκες των κατοίκων του Δήμου Κιλελέρ, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντός μας. Αυτές θα τοποθετηθούν στα προαύλια των σχολείων, στις πλατείες και σε άλλα κεντρικά σημεία των κοινοτήτων του Δήμου Κιλελέρ, στοχεύοντας στην ανάδειξη του περιβαλλοντικού και του ανθρωπιστικού αποτυπώματος των παιδιών, αλλά και όλων των πολιτών».
Η πρώτη «καρδιά» τοποθετήθηκε παρουσία των αντιδημάρχων Βάνας Χλιάπη - Γκουνιαρούδη, Κώστα Χατζηκωνσταντίνου και του αντιδημάρχου της Δ.Ε. Πλατυκάμπου Γιάννη Κουκούτση, στην πλατεία της Χάλκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
epimelitirio pyrkagies
Μείνε μαζί μας
VOLTERRA

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1