Οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας τιμούν το Κιλελέρ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2021 16:00

Με σύνθημα «τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε, θα γίνει Κιλελέρ», αντιπροσωπείες των Αγροτικών Ομοσπονδιών της Θεσσαλίας θα αποτίσουν φόρο τιμής με κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο στο Κιλελέρ, μεθαύριο Κυριακή 21 Μαρτίου στις 11 το πρωί, στον χώρο της θυσίας, στο πλαίσιο της καθιερωμένης εκδήλωσης μνήμης και τιμής στον ξεσηκωμό και τη θυσία των κολίγων στο Κιλελέρ.


Αυτό αποφασίστηκε σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των μελών των Δ.Σ των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας, ενώ σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: Για το οργανωμένο αγροτικό κίνημα που εκφράζεται από τις Ομοσπονδίες, τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους, το Κιλελέρ αποτελεί φάρο και πυξίδα στην καθημερινή πάλη που διεξάγουμε για τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων. Το Κιλελέρ φωτίζει τους σύγχρονους αγώνες ώστε να παραμείνουμε και να καλλιεργήσουμε τη γη μας ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές όλων των ελληνικών κυβερνήσεων που βρίσκονται σε αγαστή σύμπνοια με τις αποφάσεις της Ε.Ε. και της ΚΑΠ. Αποφάσεις και πολιτικές που έχουν καταντήσει την Ελλάδα χώρα εισαγωγής αγροτοκτηνοτροφικών προιόντων ενώ έχουμε ιδανικές κλιματικές συνθήκες, μηχανοποιημένη παραγωγή, τεχνογνωσία και μεράκι του αγρότη και κτηνοτρόφου και μπορούμε να καλύψουμε όλες τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα, καθώς και πρώτες ύλες για τη μεταποιητική βιομηχανία. Έχουν ξεκληρίσει δεκάδες χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους τα τελευταία χρόνια ερημώνοντας τα χωριά μας. Οι βιομηχανίες και οι έμποροι παίρνουν πάμφθηνα την παραγωγή μας και μας πουλάνε πανάκριβα τα μέσα και εφόδια, χωρίς καμιά στήριξη και προστασία, καμιά απόφαση προς όφελος μας από τις κυβερνήσεις. Το Κιλελέρ μάς εμπνέει και μας οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα που τότε και τώρα έχουν την ίδια αξία.
Οργάνωση και δυνάμωμα των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων και των Ομοσπονδιών με ζωντανή λειτουργία που να ενημερώνουν, συσπειρώνουν, κινητοποιούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους. Μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης. Κοινή δράση και συμμαχία με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους των πόλεων δίνοντας δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας.
Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, μόνο ο αγώνας που δεν γίνεται. Αξιοποιούμε την πολύτιμη εμπειρία μας, ό,τι κερδίσαμε ήταν αποτέλεσμα αγώνα, πάλης, μαζικής συμμετοχής, πολυήμερων μπλόκων. Ποτέ και κανείς δεν μας χάρισε τίποτα. Φέτος για μια ακόμα χρονιά μέσα σε συνθήκες της φονικής πανδημίας και καραντίνας, αποτελεί χρέος μας να τιμήσουμε τον ξεσηκωμό των κολίγων στο Κιλελέρ λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας για την υγεία μας. Το αγροτικό κίνημα έχει αυτήν την εμπειρία να τα καταφέρει για μια ακόμα φορά όπως το αποδείξαμε και στις πρόσφατες μηχανοκίνητες πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις πόλεις. Οι μάσκες που φοράμε δεν μπορούν να κρατήσουν κλειστά τα στόματά μας για τη διεκδίκηση και ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης που έχουμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
epimelitirio pyrkagies
Μείνε μαζί μας
VOLTERRA

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1