«Το 303 ΠΕΒ να αποκτήσει νέο, σύγχρονο βιομηχανικό κτίριο»

ΖΗΤΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2021 16:10

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΕΘΑ-ΓΕΣ νομού Λάρισας σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «ο καταστροφικός σεισμός που έπληξε τον Νομό μας την 3η Μαρτίου 2021 και η μετασεισμική ακολουθία που συνεχίζεται, δημιούργησε σοβαρότατες ζημιές (και ίσως μη αποκαταστάσιμες), σε εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή μας.


Όπως διαπιστώθηκε από κλιμάκιο Μηχανικών του Υπουργείο Υποδομών, τρία κύρια παραγωγικά κτίρια του 303 Προκεχωρημένου Εργοστασίου Βάσεως έχουν κριθεί επικίνδυνα - ακατάλληλα προς χρήση, έως ότου αποκατασταθούν οι σοβαρές ζημιές που παρατηρήθηκαν σε αυτά.
Χωρίς να είμαστε ειδικοί επί του θέματος, θεωρούμε ότι οι οποιεσδήποτε εκτεταμένες παρεμβάσεις αποκατάστασης της δομικής αντοχής σε κτίρια κατασκευής του 1950, τα οποία έχουν ήδη γερασμένα δομικά στοιχεία (σκυρόδεμα, οπλισμός, τοιχοποιία), δεν είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση για χώρους βιομηχανικής παραγωγής, ενώ ενδεχομένως το κόστος αποκατάστασης - αναστήλωσης των κτιρίων να είναι και ασύμφορο οικονομικά.
Αντ’ αυτού, θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο το 303 ΠΕΒ να αποκτήσει ένα νέο σύγχρονο βιομηχανικό κτίριο, στο οποίο θα μεταφερθούν οι δραστηριότητες από τα πληγέντα κτίρια, συγκεντρώνοντας τις διάσπαρτες παραγωγικές διαδικασίες σε έναν ενιαίο χώρο, έτσι όπως ταιριάζει στις σύγχρονες προκλήσεις και απαιτήσεις της αμυντικής βιομηχανίας.
Εμείς σαν Σωματείο, δεσμευόμαστε ότι θα αναδείξουμε το θέμα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς έχουμε από χρόνια αποδείξει ότι αν και Πρωτοβάθμιο Σωματείο, κάνουμε πάντα κάτι παραπάνω από ό,τι αντιστοιχεί στο μέγεθός μας, προκειμένου να βρισκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους που τόσα χρόνια στηρίζουν με την εργατικότητα και τις γνώσεις τους τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.
Ζητούμε από τη Στρατιωτική Ιεραρχία και την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ που γνωρίζουν την αποστολή και την προσφορά του Εργοστασίου στο έργο των Ενόπλων Δυνάμεων, να κινήσουν άμεσα τις διαδικασίες κατασκευής ενός υπερσύγχρονου βιομηχανικού κτιρίου, το οποίο θα μπορεί να εξυπηρετήσει όλες τις δραστηριότητες της μέχρι τώρα αποστολής του και βεβαίως ακόμα περισσότερες» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΕΛΛΑ ΣΤΟΝ ΥΕΘΑ
Αναφορά στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, υπέβαλε ο αν. γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στηρίζοντας την πρόταση του Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΕΘΑ-ΓΕΣ Νομού Λάρισας για την κατασκευή νέου και σύγχρονου κτιρίου για το 303 ΠΕΒ, το οποίο επλήγη από τους σεισμούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
epimelitirio pyrkagies
Μείνε μαζί μας
VOLTERRA

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1