«Η επόμενη μέρα θα βρει την Ελλάδα πρωταγωνίστρια»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΕΛΛΑΣ ΜΠΙΖΙΟΥ ΜΕ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2021 16:40

«Το ελληνικό δημόσιο θα αντλήσει 2,5 δισ. ευρώ από το 30ετές ομόλογο που εξέδωσε η ελληνική Κυβέρνηση. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι προσφορές ξεπέρασαν τα 26 δισ. ευρώ, με τις αγορές να το χαρακτηρίζουν ως τεράστια επιτυχία για την Ελλάδα. Μετά την επίδοση-ρεκόρ του 10ετούς ομολόγου, έχουμε μία ακόμα απόδειξη ότι οι αγορές και οι επενδυτές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».


Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, κα Στέλλα Μπίζιου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.
«Η πανδημία του κορονοϊού δεν κατάφερε να αλλοιώσει την εικόνα της αξιοπιστίας και φερεγγυότητας της χώρας μας, μια εικόνα που η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη οικοδομεί από την πρώτη ημέρα της εκλογής της. Η υπεραπόδοση αυτού του ομολόγου, που από το Bloomberg χαρακτηρίστηκε ηλιαχτίδα για όλη την Ευρώπη, σηματοδοτεί την οριστική επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην κανονικότητα. Είμαι βεβαία ότι η έξοδος από την πανδημία θα βρει την Ελλάδα σε πρωταγωνιστική θέση», συμπλήρωσε η κα Μπίζιου.
«Με τον κ. Γεωργιάδη συζητήσαμε για την υλοποίηση δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας μέσα από προγράμματα, όπως η «Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων», στο οποίο εντάχθηκαν πρόσφατα 317 νέα επιχειρηματικά σχέδια, με τη συνολική δημόσια δαπάνη να ανέρχεται σε 22.158.558 ευρώ, αλλά και το «Elevate Greece» που αφορά τη χρηματοδότηση των Νεοφυών Επιχειρήσεων. Είναι το πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο στήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων και σε αυτήν τη φάση θα απορροφήσει ένα κεφάλαιο ύψους 60 εκατ. ευρώ.
Η επενδυτική συμφωνία του ελληνικού δημοσίου με την «Ελληνικός Χρυσός» που ψηφίστηκε από τη Βουλή, είναι μια μεγάλη επιτυχία της ελληνικής Κυβέρνησης, αφού όχι μόνο στέλνει διεθνές μήνυμα φιλοαναπτυξιακής πολιτικής, αλλά είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας».
«Παρά την πανδημία, το σχέδιο της Κυβέρνησης για μετασχηματισμό της οικονομίας δεν έχει εκτροχιαστεί. Στόχος μας είναι η επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας να συνδυαστεί με ανάπτυξη και με την Ελλάδα σε θέση πρωταγωνιστική», κατέληξε στη δήλωσή της η κα Μπίζιου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass