Παρατείνεται η θητεία των ΔΣ των ΤΟΕΒ

-Εγκριση του προϋπολογισμού διά περιφοράς ή με τηλεδιάσκεψη από τη Γενική Συνέλευση -Ικανοποίηση στον ΤΟΕΒ Πηνειού

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2021 21:01

Λύση σε ένα μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων

δίνει με νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, ανταποκρινόμενος σε αίτημα των ΟΕΒ όλης της χώρας, να επιλυθούν τα διοικητικά προβλήματα που έχουν προκύψει από την αδυναμία σύγκλησης Γενικών Συνελεύσεων, λόγω παράτασης των μέτρων για αποφυγή της πανδημίας.
Με την τροπολογία δίνεται η δυνατότητα στον οικείο Περιφερειάρχη να παρατείνει τη θητεία των υφισταμένων ΔΣ από την ημερομηνία λήξης της μέχρι την ανάδειξη των νέων ΔΣ και το αργότερο έως την 30ή Ιουνίου 2021. Η διάρκεια της παράτασης της θητείας των ΔΣ δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη των δύο (2) μηνών, με δυνατότητα εκ νέου παράτασης, αν εξακολουθούν να ισχύουν τα έκτακτα μέτρα. Επίσης με την τροπολογία προβλέπεται ότι η λήψη της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης για την έγκριση του προϋπολογισμού του Τ.Ο.Ε.Β. μπορεί να λάβει χώρα είτε διά περιφοράς είτε διά τηλεδιάσκεψης με κάθε πρόσφορο τηλεπικοινωνιακό μέσο.
Σημειώνεται ότι τα περιοριστικά μέτρα είχαν ως αποτέλεσμα να καταστήσουν προβληματική τη λειτουργία των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων και την αδυναμία έγκρισης των προϋπολογισμών τους. Η ρύθμιση που έφερε στη Βουλή και αναμένεται να εγκριθεί την Τρίτη, προβλέπει: Η θητεία των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων (ΔΣ) των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Ο.Ε.Β.), εφόσον έχει λήξει ή λήγει κατά την περίοδο από 3.11.2020 έως 31.5.2021, ενόσω βρίσκονται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19, τα οποία δεν επιτρέπουν την ασφαλή διεξαγωγή των εκλογών και των λοιπών διαδικασιών για την ανάδειξη νέων ΔΣ και στο μεταξύ δεν έχουν διενεργηθεί αρχαιρεσίες, δύναται με απόφαση του οικείου Περιφερειάρχη να παραταθεί από την ημερομηνία λήξης της μέχρι την ανάδειξη των νέων ΔΣ και το αργότερο έως την 30ή 6.2021. Η διάρκεια της παράτασης της θητείας των ΔΣ δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη των δύο (2) μηνών, με δυνατότητα εκ νέου παράτασης, αν εξακολουθούν να ισχύουν τα έκτακτα μέτρα του πρώτου εδαφίου. Οι Ο.Ε.Β. και οι εποπτεύουσες υπηρεσίες της οικείας Περιφέρειας μεριμνούν αμελλητί για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ανάδειξης νέων ΔΣ, όταν είναι δυνατή η ασφαλής πραγματοποίησή τους βάσει των υφιστάμενων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού COVID- 19. Με την ανάδειξη των νέων ΔΣ λήγει αυτοδικαίως η παραταθείσα θητεία των ΔΣ του πρώτου εδαφίου.ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΕΒ ΠΗΝΕΙΟΥ
Ο ΤΟΕΒ Πηνειού ήταν από τους πρώτους Οργανισμούς που απέστειλαν επιστολή στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την οποία ζητούσε να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Πηνειού Δημήτρη Τσιουρή (φωτ.) “το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε πρέπει να λυθεί οπωσδήποτε τις επόμενες ημέρες. Ήδη ξεκίνησε η αρδευτική περίοδος και πρέπει να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία, από τις κλοπές μετασχηματιστών στα δίκτυα μας, αλλά και να συντηρήσουμε τις υποδομές και την καλύτερη απόδοση τους, όταν κορυφωθούν τα ποτίσματα. Οι υπηρεσίες μας έχουν προετοιμάσει το νέο κανονιστικό πλαίσιο, με τα αρδευτικά τέλη που θα ισχύσουν τη φετινή χρονιά και περιμένουμε με αγωνία τις διαδικασίες. Κι επειδή αρκετές εργολαβίες πρέπει να γίνουν με τη χρονοβόρα διαδικασία των προκηρύξεων δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο” αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ, ο οποίος δηλώνει ανακουφισμένος από την παραπάνω εξέλιξη και διευκρινίζει ότι θα συγκαλέσει τηλεδιάσκεψη, με πρόγραμμα (5-10 αντιπρόσωποι ανά χωριό) για την έγκριση του προϋπολογισμού.
Γ. Ρούστας

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1