Ντοκιμαντέρ για την αρχαία ελληνική κληρονομιά

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2021 17:00

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας μετά την επιτυχή αξιολόγησή της από το ΙΚΥ το 2020, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2, υπέγραψε τη Σύμβαση Επιχορήγησης Σχεδίου 2020-1-EL01-KA201-078861 με πολλούς δικαιούχους για τη σχολική εκπαίδευση, προβλεπόμενης αρχικής διάρκειας 30 μηνών.

Για την υλοποίηση του AGTnSTEAM η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, το “Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας” (Κ. Κοτσανά) στην Αθήνα και το 6ο ΓΕΛ Λάρισας συνεργάστηκαν με τρεις εκπαιδευτικούς οργανισμούς, το Living Art Lab στη Γαλλία, το Psiquadro στην Ιταλία και τη Associaço Nacional de Professores de Informatica στην Πορτογαλία καθώς και τρία λύκεια αντιστοίχως, το Lycee Professionnel Galilee, το ISTITUTO TECNICO INDUSTRIALE STATALE A.VOLTA και το Agrupamento de Escolas Augusto Cabrita, καθώς και με έναν ειδικό συνεργάτη για τον οπτικοακουστικό γραμματισμό των εκπαιδευτικών.
Η δημιουργία ενός καλλιτεχνικού ντοκιμαντέρ που θα αξιοποιηθεί ως εργαλείο διάχυσης, όπου θα προβάλλεται το μεγαλείο της αξεπέραστης αρχαίας Ελληνικής κληρονομιάς που έμεινε στους αιώνες συνδεδεμένη με μια τεχνολογία, διαφορετική από τη σημερινή, αειφόρα, ανθρωποκεντρική, αρμονική με τη φύση, αιώνια και αενάως ικανή να αναπαραχθεί και να εμπνεύσει ένα επίσης αειφόρο μέλλον, συγκεντρώνει τις προσπάθειες όλων των εταίρων.
Με το στοιχείο της έκπληξης, ως κινητήρια δύναμη του σχεδίου, σκοπεύουμε να προκαλέσουμε μια ιδιαίτερη έλξη προς την αριστεία στις θετικές επιστήμες για να υπηρετήσουμε τον κρίσιμο ρόλο τους, αξιοποιώντας τις πρόσφατες καινοτόμες και δημιουργικές εξελίξεις του STEAM (θετικές επιστήμες και τέχνη) και αναδεικνύοντας την αειφορία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της.
Το ενδιαφέρον αυτό ταξίδι θα ξεκινήσει σύντομα με αφετηρία τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και πρώτο σταθμό το «Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας» (Κ. Κοτσανά) στην Αθήνα μέσα στο καλοκαίρι του 2021.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass