To 1821 οδηγός του Εθνους

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2021 15:20

Στην έδρα του Δήμου Κιλελέρ στη Νίκαια παρευρέθηκε ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος για τον εορτασμό των 200 χρόνων της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Για την επέτειο της εξέγερσης των Ελλήνων τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο και τους λοιπούς επισήμους στον χώρο του Μνημείου των Ηρώων.


Στην ομιλία για την Εθνική Επέτειο, ο εκπρόσωπος του Δήμου Κιλελέρ - ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Στέλιος Καραφέριας ανέφερε τα εξής: «Δυστυχώς φέτος, λόγω των αυξημένων μέτρων επιτήρησης για την πανδημία του κορονοϊού, οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλο τον Δήμο παρουσία μόνο μικρής αντιπροσωπείας εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και χωρίς βέβαια τις καθιερωμένες παρελάσεις της μαθητιώσας νεολαίας.
Μέσα σε αυτήν τη δύσκολη και επίπονη πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε για μια στιγμή ότι η 25η Μαρτίου 1821 συμπυκνώνει σε μία ιστορική στιγμή τις μνήμες, τα βιώματα και τις αξίες που καθοδήγησαν πάντοτε τον εθνικό μας βίο. Καταγράφει την εξέγερση του ελληνικού λαού ενάντια στην τυραννία χρόνων, την κατάφαση στην ελευθερία, αλλά και την εθνική αξιοπρέπεια. Μας θυμίζει η σημερινή ημέρα ότι οι Έλληνες επαναστάτησαν για να αποκτήσουν την ανεξαρτησία τους, τον εθνικό τους αυτοκαθορισμό και την πολιτική τους ελευθερία.
Ο πολλαπλός αυτός συμβολισμός καθιστά την 25η Μαρτίου διαχρονικά επίκαιρη εορτή με θρησκευτικό και εθνικό χαρακτήρα. Η μέρα της εξέγερσης του έθνους τον Μάρτη του 1821 είναι παιδευτικά αναγκαία στις νεότερες γενιές, του σήμερα και του αύριο. Τα διδάγματα που βγαίνουν από την επανάσταση των Ελλήνων, διακόσια χρόνια πριν, πρέπει να αποτελούν πάντοτε οδηγό μας στον τρόπο με τον οποίο οφείλουμε να πορευόμαστε ως έθνος. Έχουμε χρέος όλοι, αλλά κυρίως η νέα γενιά, να συνειδητοποιήσουμε ότι ο αγώνας για την ελευθερία και την εθνική αξιοπρέπεια είναι αγώνας διαρκής και επίπονος. Ότι η ελευθερία του ανθρώπου πραγματώνεται με την Εθνική Ανεξαρτησία την Ειρήνη και τη Δημοκρατία. Και βαδίζει παράλληλα με τη συμφιλίωση και με τη συναδέλφωση των λαών. Σήμερα, 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση έχουμε πρώτιστο χρέος να ενώσουμε τις προσπάθειές μας κι να εντείνουμε τον αγώνα μας για να επικρατήσει παντού στον κόσμο η ισότητα και η αδελφοσύνη. Τιμούμε την επανάσταση και τις θυσίες των αγωνιστών, με διαρκή την παρακαταθήκη τους για ελευθερία, ισότητα και δικαιοσύνη. Και ανανεώνουμε την υπόσχεσή μας ότι θα παραμείνουμε όρθιοι στις επάλξεις του αγώνα για την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και για την πρόοδο».
Στις εκδηλώσεις στη Νίκαια παρευρέθηκε και κατέθεσε στεφάνι ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Λαδόπουλος εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αν. Ρεντζιάς, Αθ. Μούσιος και Γ. Ακριβούλης, ο συνταγματάρχης Βασ. Παπαρσενίου ως εκπρόσωπος του διοικητή της 1ης Στρατιάς, ο υποδιοικητής του Α.Τ. Κιλελέρ αστυνόμος Β’ Ρ. Κουτσογιάννης, το μέλος της Τοπικής Κοινότητας Νίκαιας Β. Πιλάτου και το μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΑΕΑ Νίκαιας Γιάννης Χονδονάσιος. Παρόμοιες εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου έγιναν σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
epimelitirio pyrkagies
Μείνε μαζί μας
VOLTERRA

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1