Βρίσκουν διέξοδο στο ψήσιμο οι Λαρισαίοι...

ΕΚΡΗΞΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΨΗΣΤΑΡΙΩΝ ΑΕΡΙΟΥ - «ΠΗΡΑΝ ΦΩΤΙΑ» ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΗΠΟΙ - «Η ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΤΗΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΜΕ» ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ Γ. ΣΚΟΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 04 Απρ 2021 21:55

Της Λένας Κισσάβου
Οι περιορισμοί των μετακινήσεων και η παύση λειτουργίας της εστίασης, ώθησαν στην ανάπτυξη νέων συνηθειών στους πολίτες, τις οποίες υιοθέτησαν στην ανάγκη τους να βρουν εναλλακτικές λύσεις, για να καλύψουν όσα στερούνται.


Μεταξύ αυτών, εμφανίστηκε και εξαπλώθηκε με ιλιγγιώδη ρυθμό σε μεγάλο ποσοστό πολιτών, η συνήθεια να ψήνουν στα μπαλκόνια, στους κήπους των σπιτιών τους και στους ακάλυπτους χώρους των πολυκατοικιών μέσα στην πόλη, απολαμβάνοντας στιγμές χαλάρωσης και καλού ψητού φαγητού στον εγκλεισμό τους, είτε με την οικογένειά τους, είτε παρέα με λίγους φίλους.
Το γεγονός επιβεβαιώνουν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη πώληση ψησταριών και φιαλών αερίου, οι οποίοι διαπιστώνουν εκρηκτική αύξηση των πωλήσεων στη Λάρισα, μέσα σε διάστημα ενός χρόνου, από την έναρξη της πρώτης καραντίνας μέχρι και σήμερα.
ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ
Δηλώνουν χαρακτηριστικά ότι «η ζήτηση ήταν τόσο ραγδαία από την περασμένη άνοιξη, που μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, τα καταστήματα «άδειασαν» από εμπόρευμα και στην αγορά εξαντλήθηκαν οι ψησταριές αερίου!». Συγκεκριμένα, ένας εξ αυτών, ο κ. Γιώργος Σκόλιας, δηλώνει στην «Ε», ότι «ακόμη και οι εισαγωγείς «ξέμειναν» από ψησταριές αερίου, κατά την ξαφνική έφοδο των Λαρισαίων την περασμένη άνοιξη...» και σημειώνει: «Η επιλογή αυτού του είδους των ψησταριών αυξήθηκε κατακόρυφα για πολλούς λόγους. Κυρίως γιατί ο χρήστης της δεν χρειάζεται να προμηθευτεί κάρβουνα, και μπορεί ανά πάσα στιγμή να τη χρησιμοποιήσει, καθώς και για λόγους οικονομίας.
Μία φιάλη υγραερίου δέκα κιλών, κοστίζει από 17 ως και 19 ευρώ και διατηρείται για δύο μέχρι και τρεις μήνες ανάλογα με την κατανάλωση, ενώ τα κάρβουνα κοστίζουν 1 ευρώ το κιλό».
ΑΝΑΖΗΤΑΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟ
Για τη μεγάλη αύξηση στη ζήτηση ψησταριών, ο κ. Σκόλιας, σχολιάζει: «Ο κόσμος ψάχνει να βρει διεξόδους, για να καλύψει τα κενά που έχουν δημιουργήσει τα περιοριστικά μέτρα στην καθημερινότητά του.
Εκλεισαν οι ταβέρνες και τα εστιατόρια, δεν πάνε εκδρομές, έχασαν τις παρέες τους και βρήκαν ως λύση να δημιουργήσουν στο περιβάλλον του σπιτιού τους, τις συνθήκες που στερούνται, με μια ψησταριά και παρέα...».
Τέλος, εφόσον η ψυχαγωγία των πολιτών μεταφέρεται στο μπαλκόνι, παρατηρείται παράλληλα να ασχολούνται όλο και περισσότεροι με τον καλλωπισμό του με φυτά, για τη δημιουργία ενός πιο ευχάριστου χώρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass