«Σταματήστε το «κρυφτούλι» με την ψήφο των αποδήμων»

Η ΛΙΤΣΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 16 Απρ 2021 15:23

Ειδική αγορήτρια στο νέο σχεδίο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για τη διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού που τροποποιεί τον προηγούμενο του 2019 της κυβέρνησης της ΝΔ, ορίστηκε εκ νέου από πλευράς του Κινήματος Αλλαγής η

βουλευτής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, με την ιδιότητα της τομεάρχη Εσωτερικών, μετά την παρουσία της στις κοινοβουλευτικές μάχες που δόθηκαν τον Δεκέμβριο του 2019 και ειδικά στην υιοθέτηση της πρότασής της να υπάρχει υποχρεωτική εκπροσώπηση τριών ομογενών στο ψηφοδέλτιο επικρατείας και ενός από αυτούς στις πρώτες τρεις θέσεις του ψηφοδελτίου.
Σημειώνεται πως οι διαβόητοι «κόφτες» προβλέπουν ότι οι Απόδημοι, προκειμένου να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές θα πρέπει κατά την τελευταία 35ετία να έχουν διαμείνει τουλάχιστον 2 χρόνια στην Ελλάδα, όπως επίσης να έχουν φορολογικά στοιχεία.
Η Λαρισαία βουλευτής, μιλώντας στη Βουλή, διατράνωσε τη θέση του Κινήματος Αλλαγής, που δεν είναι άλλη από την πλήρη κατάργηση όλων ανεξαιρέτως των περιορισμών στην ψήφο των Ελλήνων και των Ελληνίδων του εξωτερικού, καθώς και την υιοθέτηση της επιστολικής ψήφου, σύμφωνα με τα αιτήματα όλων των φορέων της Ομογένειας.
Απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ του καταλόγισε πως για μια ακόμη φορά «πετά την μπάλα στην εξέδρα», λέγοντας: «Η σκληρή και αδυσώπητη πραγματικότητα κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, θέτει αμείλικτα και συνεχώς το ίδιο ερώτημα: θέλουμε ή δεν θέλουμε οι απόδημοι να ψηφίζουν; Δεν καλούμαστε στη Βουλή να «ανακαλύψουμε τον τροχό», καθώς όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν συνταγματικά δικαίωμα ψήφου… προσπαθείτε να αιτιολογήσετε τους «κόφτες», προκειμένου να μην προσμετράται – όπως κρυφίως επιδιώκετε - η ψήφος των εκτός Επικράτειας Ελλήνων στο εθνικό εκλογικό αποτέλεσμα, απλώς διότι πιστεύετε ότι δεν θα σας ψηφίσουν!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass