Πανελλαδικές και υποψήφιοι σεισμόπληκτων περιοχών

Η ΥΦΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΟΕΔ

Δημοσίευση: 16 Απρ 2021 15:28

Με αφορμή αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) για ειδική μοριοδότηση των υποψηφίων στις πανελλαδικές από τις σεισμόπληκτες περιοχές του νομού Λάρισας, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή με

επιστολή της σημειώνει πώς «σύμφωνα με διατάξεις του άρθρου 42 του Ν. 4521/2018 (ΦΕΚ 38Α’) και του άρθρου 68 του Ν. 4653/2020 (ΦΕΚ 12Α’), oι μαθητές/τριες της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι των Γενικών Ενιαίων Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων των περιοχών που πλήττονται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους από φυσικές καταστροφές, όπως, σεισμούς και πλημμύρες, εισάγονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών.
Για την εισαγωγή τους, απαιτείται κάθε φορά η έκδοση σχετικής απόφασης του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Με την απόφαση αυτή καθορίζεται το ειδικό ποσοστό το οποίο αποδίδεται βάσει του αριθμού των πληγέντων σε σχέση με τους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις ανά κατηγορία Λυκείου (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Ημερήσιο, Εσπερινό), το οποίο δεν υπερβαίνει ανά κατηγορία το δύο τοις εκατό (2%)» καταλήγει η υφυπουργός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
epimelitirio pyrkagies
Μείνε μαζί μας
VOLTERRA

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1