«Ασφαλής υγειονομική και δικονομική λειτουργία της Δικαιοσύνης»

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δημοσίευση: 16 Απρ 2021 21:02

Διεκδικώντας «ασφαλή υγειονομική και δικονομική λειτουργία της Δικαιοσύνης» και υπογραμμίζοντας

ότι «η αξιοπρέπεια των δικηγόρων είναι αδιαπραγμάτευτη», ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, χθες το μεσημέρι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο.
Η συμβολική διαμαρτυρία στην οποία συμμετείχαν τα μέλη της διοίκησης του ΔΣΛ και ελάχιστοι δικηγόροι με αφορμή και τα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού ήταν ενταγμένη στην πανελλαδική διαμαρτυρία του κλάδου που αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος διεκδικώντας την ικανοποίηση, θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων.
Μια κινητοποίηση που όπως τόνισε η πρόεδρος του ΔΣΛ, Νικολέττα Μπασδέκη, ενάντια «στην αντιφατική και κακή νομοθέτηση, που δημιουργεί ανασφάλεια δικαίου, αιφνιδιάζει τους παράγοντες της δίκης και φαλκιδεύει δικαιώματα Ελλήνων πολιτών» σχολιάζοντας την ΚΥΑ «της τελευταίας στιγμής» καθώς επίσης και ενάντια στη «συνεχιζόμενη αδράνεια της Κυβέρνησης ως προς την οικονομική στήριξη του κλάδου».
«Αίτημά μας είναι» πρόσθεσε η κ. Μπασδέκη «να λειτουργήσει η δικαιοσύνη τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η εκδίκαση των υποθέσεων μπορεί να γίνεται με ραντεβού όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη και να μην στοιβάζεται ο κόσμος έξω από το ακροατήριο.
Το δεύτερο θέμα μας είναι η μη οικονομική ενίσχυση των δικηγόρων οι οποίοι μέχρι σήμερα έχουν ενισχυθεί μόνο με τα γνωστά voucher των 600 ευρώ, που αναλογούν σε 50 ευρώ τον μήνα, ενώ για το επίδομα των 400 ευρώ, το Υπουργείο αναγκάστηκε τώρα να αλλάξει τις προϋποθέσεις και μάλιστα σήμερα λήγει η προθεσμία».
Με την κ. Μπασδέκη να σημειώνει καταλήγοντας ότι «δεν ενισχυθήκαμε οικονομικά ή με έμμεσο τρόπο όπως η μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών για το χρονικό διάστημα που είναι κλειστά τα δικαστήρια, δηλαδή από τις 13 Μαρτίου του 2020 ούτε με απαλλαγή φορολογικών υποχρεώσεων, ενώ τρέχουν ταυτόχρονα όλες οι υποχρεώσεις των δικηγόρων οι οποίοι έχουν περιέλθει σε οικονομική αδυναμία τεράστια». Με το μέλος του ΔΣ του ΔΣΛ, Αντ. Γραβάνη να σημειώνει τέλος το παράδοξο πως η πρόσφατη πρόβλεψη του Υπουργείου Εργασίας καθιστά υποχρεωτική τη διενέργεια εξέτασης (self test) για τη διάγνωση του κορονοϊού σε σειρά επαγγελματικών κλάδων του ιδιωτικού αλλά και του δημόσιου τομέα. Μεταξύ των οποίων και ο χώρος της Δικαιοσύνης όπου ο έλεγχος καθίσταται υποχρεωτικός για δικαστικούς λειτουργούς και δικαστικούς υπαλλήλους, «όχι όμως και για τους δικηγόρους» όπως σημειώνει ο κ. Γραβάνης.

Β.Κ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
epimelitirio pyrkagies
Μείνε μαζί μας
VOLTERRA

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1