Στις Φυλακές μέχρι να εκδοθεί στην Ιταλία

ΕΦΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ ΑΣΚΗΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ 63ΧΡΟΝΟΥ, ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΖΩΗ ΤΟΥ -ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ ΕΚΑΝΕ «ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ», ΕΝΩ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ «ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙΚΙΕΣ» ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙ

Δημοσίευση: 16 Απρ 2021 21:03

Μια ύστατη προσπάθεια προκειμένου να μην εκδοθεί στη χώρα του, «αντιπροτείνοντας»

την έκτιση της ποινής του σε φυλακές της Ελλάδας έκανε χθες, διά του συνηγόρου του, ο 63χρονος φερόμενος ως μέλος της ιταλικής μαφίας.
Ο 63χρονος συλληφθείς - στο Πολυδένδρι Αγιάς - ως «εξέχον μέλος εγκληματικής οργάνωσης», της «μαφίας της Βαρκελώνης», άσκησε – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - έφεση κατά της προχθεσινής απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας που διέταξε την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, της έκδοσής του δηλαδή στην Ιταλία.
Μετά και τη χθεσινή εξέλιξη και έως ότου, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφανθεί επί της έφεσης, ο 63χρονος θα παραμείνει κρατούμενος στις Φυλακές Λάρισας. Έφεση στην οποία σημειώνεται μεταξύ άλλων το αίτημα της παραμονής του ουσιαστικά στη χώρα μας, καθώς «η Ελλάδα μπορεί να εγγυηθεί για την έκτιση της ποινής» στις εδώ φυλακές, ενώ μείζον ζήτημα θεωρείται για τον ίδιο η μη εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης καθώς «είναι βέβαιο» ότι στην Ιταλία «θα τεθεί σε κίνδυνο η ζωή του».
Ο «φιλήσυχος Μάριο» όπως τον περιγράφουν στην «Ε» γνωστοί του στο Πολυδένδρι, θέλει «πάση θυσία» να αποφύγει την έκδοσή του στην Ιταλία καθώς εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», όπως τονίστηκε από τον συνήγορό του, «τον θεωρούν “μετανιωμένο” και αν επιστρέψει στη χώρα του διατρέχει άμεσο κίνδυνο η ζωή του. “Οι μέρες μου είναι μετρημένες” όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και ο ίδιος», σημείωσε ο συνήγορος.
Υπενθυμίζεται πως η προχθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας ξεκίνησε με τον 63χρονο να δηλώνει ενώπιον των δικαστών ότι «σήμερα το Δικαστήριο δεν θα κρίνει αν εγώ θα εκδοθώ στην Ιταλία, θα κριθεί αν θα συνεχίζω να ζω, θα αποφασίσετε για τη ζωή μου. ‘Η θα μείνω στην Ελλάδα και θα ζήσω ή θα επιστρέψω στην Ιταλία και θα πεθάνω». Σημειώνεται πως ο 63χρονος συνελήφθη στις 23 Μαρτίου στο Πολυδένδρι Αγιάς, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα έπειτα από ερήμην καταδίκη του (το 2009) με ποινή φυλάκισης 7 ετών, 11 μηνών και 19 ημερών από Δικαστήριο Εφετών της Μεσσήνης της Βόρειας Σικελίας για συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση (Mare Nostrum).
Κατηγορία που ο 63χρονος αρνείται, με τον συνήγορό του να δηλώνει στην «Ε» πως «το 2008 ο εντολέας μου έχοντας αθωωθεί στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο της Μεσσήνα, έφυγε από την Ιταλία ως ελεύθερος, αθώος και μη έχοντας κανέναν περιοριστικό όρο. Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία της Μεσσήνα έχοντας ήδη φύγει ο ίδιος από την Ιταλία», απορρίπτοντας έτσι την κατηγορία του φυγόδικου.
Ο 63χρονος, που έχει συμπεριληφθεί στη «λίστα επικίνδυνων φυγάδων» του Ιταλικού Υπουργείου Εσωτερικών, όπως δήλωσε στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας ζούσε στο Πολυδένδρι Αγιάς τα τελευταία 12 χρόνια χωρίς κανείς να γνωρίζει την αληθινή του ταυτότητα. Μάλιστα στο υπόμνημα που κατατέθηκε στο Συμβούλιο, ο 63χρονος για όλα αυτά τα χρόνια που ζούσε στο Πολυδένδρι σημειώνει πως «κατά τα χρόνια παραμονής μου, όχι μόνο δεν κρυβόμουν, αλλά αποτελούσα ενεργό μέλος της κοινότητάς μας, έχοντας αναπτύξει φιλικές σχέσεις με το περισσότερους» από τους περιοίκους, «οι οποίοι με τιμούν με τη φιλία τους και ουδέν αρνητικό έχουν να προσάψουν στη συμπεριφορά μου στα τόσα χρόνια γνωριμίας μας». Για να καταλήξει προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «εργαζόμουν σε διάφορες γεωργικές εργασίες, καθώς επίσης οι περίοικοι μού είχαν τέτοια εμπιστοσύνη που μου είχαν δώσει τα κλειδιά από τις παραθεριστικές τους οικίες για να προσέχω τα σπίτια για τυχόν ζημιές κατά τη διάρκεια του χειμώνα».
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass