Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 16 Απρ 2021 15:12

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για εκείνους που τα χρειάζονται

ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ #ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ

Με πρωτοβουλία του κοινωνικού εθελοντικού δικτύου #Κανείς Μόνος» και της βουλευτή Ευαγγελίας Λιακούλη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου και της Ενοριακή Συντροφιάς του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου και με τη συμμετοχή του Κέντρου Πρόληψης – Εργαστηρίου Ζωής και Εθελοντών του ΟΚΑΝΑ, της κοινότητας ΕΞΟΔΟΣ –ΚΕΘΕΑ, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Λάρισας, της «Δημιουργικής Πόρτας» και του Συλλόγου Ανέργων «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ», οργανώνεται εθελοντική δράση στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, με στόχο τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς, τους ανέργους και το Γηροκομείο της πόλης, ενόψει του Πάσχα.


Με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων, η δράση ξεκινά μεθαύριο Κυριακή 18 Απριλίου ώρα 19.00 με την τοποθέτηση ενός τεράστιου πασχαλινού αυγού και μιας αναστάσιμης λαμπάδας, των συμβόλων του Πάσχα, τα οποία φιλοτέχνησαν Λαρισαίοι, στην Κεντρική πλατεία της πόλης.

 

Ημερίδα Αντιρατσιστικής Εκπαίδευσης

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ημερίδα Αντιρατσιστικής Εκπαίδευσης διοργανώνει το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων μεθαύριο Κυριακή 18 Απριλίου, στις 11:00, διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Zoom.
Στόχος της ημερίδας είναι η θεωρητική ενημέρωση των εκπαιδευτικών και η πρακτική προσέγγιση των ζητημάτων αντιρατσιστικής εκπαίδευσης, αναγκαίες στις σύγχρονες πολυπολιτισμικές σχολικές τάξεις. Οι διακρίσεις και ανισότητες που βασίζονται στη φυλετική καταγωγή, το φύλο ή και την κοινωνικοοικονομική κατάσταση ενός παιδιού πρέπει πια, στον 21ο αιώνα να εξαλειφθούν, και μόνο οι ορθές και αποτελεσματικές πρακτικές εντός της τάξης μπορούν να συνεισφέρουν στην εξάλειψη και στη δημιουργία ενός σχολείου ανοιχτού στην κοινωνία.
Διακεκριμένοι Έλληνες ακαδημαϊκοί θα παρουσιάσουν εισηγήσεις σχετικά με την αντιρατσιστική, αντισεξιστική και διαπολιτισμική εκπαίδευση.
Στη διάρκεια της ημερίδας θα μιλήσουν η καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του ΑΠΘ κα Δήμητρα Κογκίδου, ο επίκουρος καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ κ. Χρήστος Τουρτούρας, ο πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γεώργιος Νικολάου και ο ομότιμος καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ κ. Γεώργιος Τσιάκαλος.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα, καθώς και τη φόρμα εγγραφής στην Εκδήλωση “Ημερίδα Αντιρατσιστικής Εκπαίδευσης” στο Facebook, στον σύνδεσμο:
https://fb.me/e/3wQ40p7CX

 

Ορθοπαιδική Κλινική Επανορθωτικής Χειρουργικής στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας ανακοίνωσε χθες την έναρξη λειτουργίας της Γ’ Ορθοπαιδικής Κλινικής Επανορθωτικής Χειρουργικής Μεγάλων Αρθρώσεων και Σπονδυλικής Στήλης με συνεργάτες τους Αντώνιο Τσαγκάλη, Κωνσταντίνο Βαβλιάκη, Στυλιανό Χαϊδεμενάκη, Διονύσιο Παρίδη, Πολύκαρπο Κιορπελίδη, Παναγιώτη Καρακίτσιο και Κωνσταντίνο Καραμίχο.
Στόχος της Γ’ Ορθοπαιδικής Κλινικής και του εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού της είναι η βέλτιστη διαχείριση και αντιμετώπιση των οξέων και χρόνιων ορθοπαιδικών παθήσεων και η αποκατάσταση της λειτουργικότητας του ασθενή στο βαθμό που θα του επιτρέψει να επανέλθει πλήρως στις κοινωνικές, επαγγελματικές και αθλητικές του δραστηριότητες το ταχύτερο δυνατόν.

 

Προσφορά στο Γηροκομείο Αγιάς

Οι Βασίλειος και Γεωργία Βασιλείου πρόσφεραν στους τρόφιμους του Αχίλλειου Ηρακλείδιου Γηροκομείου Αγιάς το γεύμα της 15ης Απριλίου 2021 εις μνήμην των γονέων τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass