Κυβερνητική κινητικότητα για τον Αχελώο

Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ -ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΜΕΣΟΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ -ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΠΑΓΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣΜΟΥΣ

Δημοσίευση: 17 Απρ 2021 21:03

Με την έκδοση νέας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ΜΠΕ για τη Μεσοχώρα,

η Κυβέρνηση επιχειρεί να προσεγγίσει εκ νέου την υπόθεση των έργων του Αχελώου, αποκάλυψε χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μετά την προχθεσινή επίσκεψή του στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για τη συνάντησή του τόσο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι έθεσε το θέμα του Αχελώου και του φράγματος στη Μεσοχώρα. «Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας προχωρά μεθοδικά, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στην έκδοση νέας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ΜΠΕ για τη Μεσοχώρα» είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο κ. Αγοραστός, ο οποίος σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές συζήτησε διεξοδικά με τον πρωθυπουργό τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τα έργα του Αχελώου, μεταφέροντας τους προβληματισμούς των Θεσσαλών δεδομένης της εκφρασθείσας προεκλογικά πολιτικής βούλησης του κυβερνώντος κόμματος για συνέχιση των έργων.
Ερωτηθείς σχετικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας απέφυγε να αποκαλύψει τη στάση του πρωθυπουργού για το θέμα, ωστόσο αναγνώρισε τις υπάρχουσες δυσκολίες και κυρίως όσες αφορούν στα Διαχειριστικά Σχέδια και όσα (δεν) περιλαμβάνονται σε αυτά.
«Πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα (σ.σ. με την έκδοση της νέας Μ.Π.Ε. για τη Μεσοχώρα), που οδηγεί στην άρση των εμποδίων για την αποπεράτωση και λειτουργία του ημιτελούς έργου, στην αναγκαιότητα του οποίου συμφωνούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις» επισήμανε ο κ. Αγοραστός.
Άλλες λεπτομέρειες για τη συνέχιση των έργων του Αχελώου συζήτησε και με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή παρουσία και του γενικού γραμματέα Γιώργου Καραγιάννη, οι οποίοι πάντως του ανακοίνωσαν την έγκριση του έργου παράκαμψης του χιονοδρομικού κέντρου στο Πήλιο ύψους 4,5 εκατ. ευρώ και τη χορήγηση πρόσθετων 150 χιλιάδων ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών από τον «Ιανό».
Όσον αφορά στα φράγματα, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και τον ευχαρίστησε γιατί προχωρούν οι διαδικασίες για τα φράγματα Σκοπιάς Φαρσάλων και Ταυρωπού, ενώ κατέθεσε την πρόταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τα υπόλοιπα φράγματα Μουζακίου, Πύλης, Τιτάνου, Νεοχωρίτη και Αγιονερίου.
Στη συνάντηση των δύο πλευρών τέθηκε σειρά θεμάτων που απασχολούν τη Θεσσαλία, στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκαν οι αγροτικές αποζημιώσεις για τις ζημιές από τους παγετούς, ο καταστροφικός σεισμός του Μαρτίου και η θεομηνία του «Ιανού».
«Έθεσα το θέμα της καταστροφής μεγάλου μέρους της αγροτικής παραγωγής από τους πέντε συνεχόμενους παγετούς. Η Κυβέρνηση στέκεται με σεβασμό και ενδιαφέρον και προχωρούν με σοβαρότητα οι διαδικασίες που οδηγούν σε ενέργειες με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα για τη βοήθεια του αγροτικού κόσμου» επισήμανε ο κ. Αγοραστός, για να συζητήσει τις λεπτομέρειες των αποζημιώσεων σε άλλη συνάντησή του με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό.
Όσον αφορά στον σεισμό της 3ης Μαρτίου στη Θεσσαλία, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία διαχείρισης των επιπτώσεων του σεισμού και εξέφρασε το έντονο προσωπικό του ενδιαφέρον για τους σεισμόπληκτους, καθώς και για την πορεία των έργων αποκατάστασης και αποζημίωσης των πληγέντων από τη θεομηνία του «Ιανού».
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass