Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 18 Απρ 2021 15:10

Δέματα αγάπης στους Αγ. Σαράντα

Στον Ι.Ν. Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λαρίσης συγκεντρώνονται τρόφιμα για το πασχαλινό τραπέζι των απόρων αδελφών μας. Τα τρόφιμα που συγκεντρώνονται είναι: 1 κοτόπουλο ή 1 κιλό κιμά, 1 ελαιόλαδο, 1 κιλό μακαρόνια, 1 κιλό ρύζι, 1 κιλό ζάχαρη, 1

αλεύρι, 1 τοματοπολτός, 1 βιτάμ, 1 γάλα, 1 τσουρέκι, τυρί. Τα δέματα θα δοθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα. Τα μέλη του Φιλοπτώχου Ταμείου και του Ενοριακού Συσσιτίου εύχονται σε όλους Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

 

Συγκέντρωση τροφίμων στον Αγιο Αχίλλιο

Τρόφιμα για τα δέματα του Πάσχα, τα οποία θα διανεμηθούν στους απόρους, ανέργους, αρρώστους και πτωχούς συνανθρώπους μας, συγκεντρώνει η ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης. Τα τρόφιμα που συγκεντρώνονται είναι: 1 ελαιόλαδο, 1 κιλό μακαρόνια, 1 κιλό ρύζι, 1 κιλό ζάχαρη, 1 τοματοπολτός, 4 κυτία γάλα (ΕΒΑΠΟΡΕ), 1 φυτίνη, 1 κιλό όσπρια, 1 τσουρέκι, 6 αυγά. Τα μέλη του Φιλοπτώχου Ταμείου του Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου περιμένουν την ανταπόκριση όλων και ευχαριστούν εκ των προτέρων για τη συμπαράσταση. Καλή Ανάσταση!

 

Αυτοκινητοπομπή εικαστικών εκπαιδευτικών

Αυτοκινητοπομπή στη Λάρισα, με σημείο εκκίνησης στις 12:00 μ. στην Κεντρική πλατεία, θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εκπαιδευτικοί καλλιτεχνικών μαθημάτων, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση μαθημάτων καλλιτεχνικής παιδείας.
Τη στήριξή της στις κινητοποιήσεις των εικαστικών εκπαιδευτικών, εκφράζει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «η κατάργηση του μαθήματος στα Λύκεια είναι ακόμη ένα βήμα παραπέρα υποβάθμισης του περιεχομένου της εκπαίδευσης. Η διδασκαλία του για τα παιδιά των εργατικών, λαϊκών οικογενειών δεν είναι πολυτέλεια αλλά προϋπόθεση για την ολοκληρωμένη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους, για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της φαντασίας και της καλλιέργειας των συναισθημάτων».

 

Ημερίδα για την αντιρατσιστική εκπαίδευση

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα την αντιρατσιστική εκπαίδευση, διοργανώνει το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο των δράσεων «Λάρισα, Πόλη που Μαθαίνει». Στόχος της ημερίδας που θα διεξαχθεί σήμερα στις 11:00 μέσω της πλατφόρμας του ZOOM είναι η θεωρητική ενημέρωση των εκπαιδευτικών και η πρακτική προσέγγιση των ζητημάτων αντιρατσιστικής εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
11:00-11:25 Έναρξη Χαιρετισμοί. 11:25-11:55 Βασικές αρχές διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, Γ. Νικολάου, πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών.
11:55-12:25 Κοινωνικός ρατσισμός, κοινωνικός αποκλεισμός και εκπαίδευση: Χρ. Τουρτούρας, επίκουρος καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ.
12:25-12:55 Θέματα έμφυλης ισότητας στην εκπαίδευση: Δήμητρα Κογκίδου, καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό και πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του ΑΠΘ.
12:55-13:25 Αντιρατσιστική εκπαίδευση στην πράξη: Γεώργιος Τσιάκαλος, ομότιμος καθηγητής στο Παιδαγωγικό του ΑΠΘ.

 

Αιμοδοσία στον Πυργετό

Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Πυργετού, από την Τράπεζα Αίματος Πυργετού. Η Τράπεζα Αίματος, απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής «στους νέους να συμμετέχουν και να δώσουν λίγο από το πολύτιμο αίμα τους, το οποίο έχει η Τράπεζα τόσο πολλή ανάγκη αυτόν τον δύσκολο καιρό. Ας μην ξεχνάμε ότι το αίμα δημιουργείται μόνο στο ανθρώπινο σώμα και σώζει ζωές.

 

Ημέρα εορτασμού Φιλελληνισμού

Εκδήλωση εορτασμού της Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, διοργανώνει αύριο Δευτέρα 19 Απριλίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Φέτος η εκδήλωση θα γίνει με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.
Περιλαμβάνει δε, επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Πόλης και κατάθεση στεφάνων (στις 10 το πρωί), τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

 

Συζήτηση για τον ρόλο του κράτους

Η πολιτική κίνηση για τον Κοινωνικό Φιλελευθερισμό «εΜείς» και οι «Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» συνδιοργανώνουν σήμερα δημόσια διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Το κράτος στην κρίση (και μετά από αυτή) - Καινοτομία στην Οικονομία, Μεταρρύθμιση στην Πολιτική».
Μια συζήτηση για τον ρόλο του κράτους ενώ επιχειρούν να οριοθετήσουν την έννοια του κράτους ως «συμμάχου του πολίτη». Οπως σημειώνουν οι διοργανωτές «ποιο είναι το κράτος που απαιτούν οι συγκυρίες της οικονομικής κρίσης και της κρίσης της πανδημίας που ακολούθησε; Γιατί δεν είναι αρκετό ούτε το «πολύ κράτος» του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το «λίγο κράτος» της ΝΔ; Πώς συνδέονται ο κοινωνικός φιλελευθερισμός και η σοσιαλδημοκρατία με την ουσία των δημόσιων πολιτικών που προτείνουν;».
Η συζήτηση θα γίνει σήμερα από 11:30 έως 13:30 στο Zoom Meeting: https://zoom.us/j/2322524614.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass