Κλάπηκε έργο τέχνης από δημόσιο χώρο

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΨΗΦΙΔΩΤΑ ΠΟΥ ΚΟΣΜΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΚΛΗΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ *ΦΙΛΟΤΕΧΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΡ. ΚΑΛΑΓΙΑ

Δημοσίευση: 24 Απρ 2021 21:40

Κλάπηκε ένα από τα τέσσερα μεγάλα ψηφιδωτά έργα, που κοσμούν εδώ και οκτώ χρόνια την είσοδο του χωριού Σκλήθρο, του Δήμου Αγιάς, τα οποία φιλοτέχνησε και πρόσφερε στον Δήμο, ο καλλιτέχνης ψηφιδογράφος Γρηγόρης Καλαγιάς.


Τα ψηφιδωτά, έχουν φιλοτεχνηθεί με ασπρόμαυρη ψηφίδα και απεικονίζουν παραστάσεις αθλημάτων Ολυμπιακών Αγώνων, που υπάρχουν σε αρχαία ελληνικά αγγεία.
Σύμφωνα με τον κ. Καλαγιά, το ψηφιδωτό που κλάπηκε, διάστασης ενός μέτρου, ήταν στερεωμένο με βίδες στο τοιχίο και ο άγνωστος δράστης το απέσπασε με κατσαβίδι. «Πρόκειται για μία θρασύτατη κλοπή έργου τέχνης, από δημόσιο χώρο, που δεν έχει ξανασυμβεί… Πιθανόν έγινε με στόχο να πουληθεί το έργο…» δηλώνει στην «Ε» ο κ. Καλαγιάς. Να σημειωθεί ότι τα τέσσερα ψηφιδωτά έργα, παραστάσεων Ολυμπιακών αθλημάτων, είχαν τοποθετηθεί το 2013, παρουσία δύο Ελλήνων Ολυμπιονικών, της Πηγής Δεβετζή και της Κατερίνας Βόγγολη.
Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1