Πρωτοβουλία Κόκκαλη για αναστολή οικονομικών υποχρεώσεων

ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΓΕΤΟΠΛΗΚΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Δημοσίευση: 24 Απρ 2021 17:40

Σειρά πρωτοβουλιών στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, τη ΔΕΗ και τον ΕΛΓΑ ανέλαβε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης, προκειμένου να στηριχθούν οι αγρότες των σεισμόπληκτων περιοχών των Δήμων Ελασσόνας και Τυρνάβου, αλλά και των παγετοπληκτων μίας ευρείας γκάμας καλλιεργειών σε όλο τον νομό Λάρισας.

Οι παρεμβάσεις αφορούν τις συστημικές τράπεζες, τη ΔΕΗ, αλλά και τον ΕΛΓΑ. Επιπρόσθετα, με επιστολές του προς τους δημάρχους του νομού, ο κ. Κόκκαλης ζητά να συνδράμουν στη συγκεκριμένη προσπάθεια.
Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χατζηνικολάου, ο κ. Κόκκαλης ζήτησε την αναστολή των δανειακών υποχρεώσεων για διάστημα έξι μηνών, αναφέροντας τα εξής: «Όπως πολύ καλά γνωρίζετε ο Ν. Λάρισας τον οποίο εκπροσωπώ ως βουλευτής είναι κατ’ εξοχήν αγροτικός νομός. Πρόσφατα οι Δήμοι Τεμπών και Ελασσόνας υπέστησαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σχεδόν ολική καταστροφή στην αμυγδαλοκαλλιέργεια από τον παγετό εκ της οποίας συντηρούνται χιλιάδες οικογένειες.
Επικαλούμενος την κοινωνική σας ευαισθησία και τη σχέση της Τράπεζάς σας με τον αγροτικό χώρο παρακαλώ όπως εξετάσετε το αίτημα αγροτών-δανειοληπτών των -άνω- περιοχών για αναστολή των δανειακών τους υποχρεώσεων (χωρίς επιβάρυνση) για 6 μήνες λόγω της επελθούσης ζημιάς στις αμυγδαλοκαλλιέργειες αποδεικνυόμενης ταύτης από τις σχετικές δηλώσεις στον ΕΛΓΑ».

ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ
Σε ό,τι αφορά τον ΕΛΓΑ, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ασφαλιστικού φορέα κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο κ. Κόκκαλης ζητά για τις περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να γίνει ο συμψηφισμός των οφειλών τους σε ασφαλιστικές εισφορές, με τις αποζημιώσεις που δικαιούνται.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ
Αντίστοιχα, ο Λαρισαίος πολιτικός με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Γιώργο Στάσση, ζητά την αναστολή προγραμματιζόμενων διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος και άλλων εισπρακτικών και καταδιωκτικών μέτρων για τους πληγέντες από τον παγετό αμυγδαλοπαραγωγούς.
Αναλυτικά η επιστολή: «Κε Πρόεδρε, όπως πολύ καλά γνωρίζετε ο Ν. Λάρισας τον οποίο εκπροσωπώ ως βουλευτής είναι κατ’ εξοχήν αγροτικός νομός. Πρόσφατα οι Δήμοι Τεμπών και Ελασσόνας υπέστησαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σχεδόν ολική καταστροφή στην αμυγδαλοκαλλιέργεια από τον παγετό εκ της οποίας συντηρούνται χιλιάδες οικογένειες.
Επειδή τίθεται θέμα επιβίωσης χιλιάδων οικογενειών παρακαλώ όπως κάνετε δεκτό αίτημα των αγροτών-παραγωγών για αναστολή διακοπής προγραμματισθεισών διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και άλλων εισπρακτικών και καταδιωκτικών μέτρων για έξι (6) μήνες για τους αμυγδαλοπαραγωγούς που υπέστησαν ζημιά από τον παγετό αποδεικνυόμενης ταύτης από τις σχετικές δηλώσεις στον ΕΛΓΑ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1