Χειροτονία πρεσβυτέρου στην Ελασσόνα

Ο ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΦΑΤΖΗΣ ΙΕΡΕΑΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΒΑΛΑΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ * ΧΑΡΙΤΩΝ: «Η ΙΕΡΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΘΥΣΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΑΜΠΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΦΩΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ»

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2021 21:45

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Έναν νέο πρεσβύτερο έχει στη δύναμή της η Ι. Μητρόπολη Ελασσώνος, αφού την Κυριακή των Βαΐων, στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων χειροτόνησε πρεσβύτερο τον έως εκείνη τη μέρα διάκονο π. Κωνσταντίνο Λαφατζή.


Να σημειωθεί ότι ο π. Κωνσταντίνος είχε χειροτονηθεί διάκονος την 1η μέρα του 2021. Ο νεοχειροτονηθείς ιερέας π. Κωνσταντίνος Λαφατζής κατάγεται από το Δίον Πιερίας και ήδη ανέλαβε τη διακονία του, ως ιερέας στην ενορία της Βαλανίδας Ελασσόνας, αλλά και στη γειτονική Κλεισούρα.  Στη Θεία Λειτουργία του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Πνευματικός και ο διάκονος π. Ιάκωβος Γκασντερίδης.
Χαρακτηριστικά τα λόγια του μητροπολίτη κ. Χαρίτωνος προς τον νέο ιερέα της Μητρόπολης: «Αυτήν τη Βαϊοφόρο ημέρα έρχεται πράος και ταπεινός ο Χριστός και γίνεται υπόδειγμα για τον κάθε άνθρωπο, για όλους εμάς. Υπέρτατο υπόδειγμα όλων αυτών που διακονούν στην Εκκλησία, τον επίσκοπο, τον πρεσβύτερο, τον διάκονο. Καλωσορίζουμε στην οικογένειά μας τον π. Κωνσταντίνο, που έλαβε τον δεύτερο βαθμό της ιεροσύνης και αναλαμβάνει τη ζωντανή ενορία της Βαλανίδος και αυτή της γειτονικής Κλεισούρας. Σου εύχομαι καλή δύναμη, με μία προτροπή: ως ιερέας να στέκεσαι με φόβο Θεού. Η ιεροσύνη δεν είναι κοσμική εξουσία, είναι θυσία, είναι μία λαμπάδα για να δίνει φως στους ανθρώπους. Καλούμαστε να τους δώσουμε την αλήθεια, την αγάπη μας, να ακούσουμε τον πόνο τους. Κάποιες στιγμές θα πικραθείς αλλά θα σκέπτεται τον Χριστό, υπόδειγμα για όλους μας. Ευχές για μία διακονία θυσίας και αγάπης για τους ανθρώπους».
Δοθείσης ευκαιρίας, ο μητροπολίτης Ελασσώνος έκανε αναφορά και στον εορτασμό του Πάσχα:
«Θα κάνουμε υπομονή για να περάσουμε τη δοκιμασία της πανδημίας. Πέρυσι, οι εκκλησίες ήταν κλειστές και οι λειτουργίες έγιναν με άδεια καθίσματα. Φέτος η Εκκλησία, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος πήρε μία απόφαση. Οφείλουμε υπακοή. Η Ανάσταση κατά παράδοση τελείται στις 12 το βράδυ. Φέτος, λόγω των ειδικών συνθηκών, θα τελεσθεί στις 9 το βράδυ. Υπάρχουν κάποιες φωνές και αντιδράσεις. Να απαντήσω πως δεν είναι δογματικό σφάλμα, ούτε της πίστεως. Η Εκκλησία μας τα παλαιά χρόνια ήταν πολύ απλή. Στις ημέρες μας κάναμε το Θείο Δράμα θέατρο και αφήσαμε την ουσία. Ασχολούμαστε τώρα με την ώρα της Αναστάσεως. Να μη γίνουμε τυπολάτρες.
Η Ακολουθία της Αναστάσεως θα αρχίσει στις 8 και θα πούμε το «Χριστός Ανέστη» στις 9. Σε μία εποχή, όπου από τον ιό όλος ο κόσμος στενάζει, έχουμε χάσει δικούς μας ανθρώπους, έχουμε ανθρώπους διασωληνωμένους… μοιάζουμε τους Φαρισαίους. Είμαστε στο γράμμα του νόμου…».
Στη Θεία Λειτουργία και στη χειροτονία ήταν παρόντες: ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας και οι αντιδήμαρχοι Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα και Γιάννης Νάνος.

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass