Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κατακτάμε το μέλλον μας, αλλάζοντας τον κόσμο»

ΤΟ ΝΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2021 17:40

Με αφορμή την πρωτομαγιά το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων σημειώνει πως «στη χώρα μας, η Κυβέρνηση ΝΔ, ως ο κύριος πόλος του κεφαλαίου σήμερα, επιδιώκει να οικοδομήσει ένα «καθεστώς εκμετάλλευσης» χωρίς εργατικά δικαιώματα και ένα «καθεστώς αυταρχισμού» με ιστορικό πισωγύρισμα στις κατακτημένες λαϊκές ελευθερίες. Δεν πρόκειται για «ακροδεξιά εκτροπή» ή για «μια προσωρινή έκτακτη κατάσταση», ούτε είναι θέμα πολιτικού «μείγματος» στη διαχείριση της κρίσης.


Πρόκειται για συνολική τάση του σύγχρονου καπιταλισμού, που θέλει να φορτώσει την ιστορική κρίση του συστήματος στις πλάτες των λαών. Και γι’ αυτό η εργατική τάξη παγκόσμια και στη χώρα μας, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, η νεολαία, βρίσκονται μπροστά σε ιστορικές προκλήσεις.
Το πολιτικό δίλημμα σήμερα τίθεται ως εξής: Είτε οι δυνάμεις του κεφαλαίου θα καταφέρουν να επιβάλουν νέες ιστορικού χαρακτήρα αντεργατικές τομές για να ξεπεράσουν την κρίση τους, είτε οι δυνάμεις της εργατικής τάξης και του λαού θα τις αναχαιτίσουν θέτοντας επί τάπητος την ανάγκη αυτή η κρίση να μετατραπεί σε πολιτική κρίση του συστήματος, θέτοντας το ζήτημα της συνολικής ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής, του κλονισμού των πυλώνων του κεφαλαίου. Με επιδίωξη την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού και την εργατική εξουσία-δημοκρατία.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους, όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε συσπείρωση και αγώνα τώρα για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, για μια κίνηση εργατικής χειραφέτησης, που θα φέρει στο προσκήνιο τη συνολική τάση απελευθέρωσης των παραγωγών του πλούτου.
Καλούμε σε διάλογο και συστράτευση αγωνιστών και δυνάμεων για ένα αντικαπιταλιστικό πολιτικό μέτωπο που θα συμβάλλει στο αναγκαίο μαζικό πολιτικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, και μια δυνατή αντικαπιταλιστική ανατρεπτική Αριστερά. Σε αυτήν τη μάχη επιδιώκουμε να παίξει προωθητικό ρόλο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με στόχους την αντίσταση, τον κλονισμό και την ανατροπή της Κυβέρνησης της ΝΔ και της πολιτικής της και συνολικά της καπιταλιστικής επίθεσης. Τη σύγκρουση με τις πολιτικές της συναίνεσης, των αστικών εναλλακτικών λύσεων τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και της λογικής της εθνικής ενότητας “για να ξεπεράσουμε την κρίση”» καταλήγει η ανακοίνωση. 

Σχετικά Άρθρα