ΚΥΡ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Αντικατάσταση παλιών γεωργικών ελκυστήρων

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2021 15:24

«Σήμερα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βρίσκεται σε διαδικασία στρατηγικού σχεδιασμού της ΚΑΠ 2021-2027. Οι ενισχύσεις σε εξοπλισμό και ιδιαιτέρως σε συστήματα χρήσης καινοτομίας και σύγχρονων τεχνολογιών θα αποτελέσουν μέρος του

νέου προγράμματος στήριξης που σχεδιάζεται».
Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου, προέδρου με θέμα «Θεσσαλοί αγρότες ζητούν την απόσυρση των παλιών γεωργικών ελκυστήρων (τρακτέρ) και την αντικατάστασή τους με γεωργικούς ελκυστήρες νέας τεχνολογίας».
Ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε ότι «Θεσσαλοί αγρότες ζητούν να υπάρξει προκήρυξη ειδικού προγράμματος από την Πολιτεία, με παροχή ισχυρών κινήτρων (φορολογικά κίνητρα, ενημέρωση για τα οφέλη, κ.ά.), που θα προωθεί την απόσυρση των παλιών γεωργικών ελκυστήρων (τρακτέρ) και την αντικατάστασή τους με γεωργικούς ελκυστήρες νέας τεχνολογίας, μειώνοντας, έτσι, το κόστος παραγωγής, βελτιώνοντας τα συμφέροντα των γεωργών και επιτυγχάνοντας, παράλληλα, τόσο την αύξηση της αποδοτικότητας των καλλιεργειών τους όσο και την προστασία του περιβάλλοντος».
Από την πλευρά του ο κ. Οικονόμου έκανε αναφορά στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020, ότι η εφαρμογή του υπο-μέτρου 4.1 «Στήριξη επενδύσεων στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις» και ειδικότερα της δράσης 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» παρείχε στήριξη σε συλλογικά σχήματα αγροτών και σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις φυσικών και νομικών προσώπων για επενδύσεις στην παραγωγή γεωργικών προϊόντων. Ειδικότερα, η δράση 4.1.1 συνέβαλε και στον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, αφού μεταξύ των επιλέξιμων επενδύσεων ήταν αυτοκινούμενα μηχανήματα φυτικής και ζωικής παραγωγής, όπως ελκυστήρες, φορτωτές, συλλεκτικές μηχανές, αγροτικά ρυμουλκούμενα, κ.ο.κ.
Και κατέληξε με τη δέσμευση ότι το θέμα βρίσκεται σε διαδικασία στρατηγικού σχεδιασμού της ΚΑΠ 2021-2027.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass