«Ανεπιθύμητα στη Λάρισα τα ΝΑΤΟϊκά ‘‘γεράκια’’»

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταθέτει πρόταση ψηφίσματος στο Δ.Σ.

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2021 15:45

Πρόταση ψηφίσματος για ακύρωση της Ελληνο-αμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις, θα καταθέσει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων, αύριο Τρίτη, η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».


Μεταξύ άλλων, στο ψήφισμα, ζητά να ψηφιστεί η άποψή της ότι είναι «ανεπιθύμητα τα ΑμερικανοΝΑΤΟϊκά «γεράκια» στην πόλη μας» και σημειώνει: «Για άλλη μια φορά η πόλη της Λάρισας γίνεται ορμητήριο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών φονιάδων με τις ευλογίες της Κυβέρνησης.
Η παρουσία 12 μαχητικών F-15 της USAFE που προσγειώθηκαν ήδη από την Πέμπτη 6 Μάη στην 110 Πτέρυγα Μάχης, για συνεκπαίδευση με την Πολεμική μας Αεροπορία και των 200 ιπτάμενων, τεχνικών και βοηθητικού προσωπικού, είναι ακόμα μια απόδειξη ότι η χώρα μας είναι χωμένη ως τον λαιμό στους ανταγωνισμούς, για το ποια μονοπώλια ποιων χωρών θα βάλουν στο χέρι τον ενεργειακό πλούτο της περιοχής.
Σε μια περίοδο που το φιτίλι του πολέμου είναι αναμμένο στην περιοχή της Ουκρανίας και της Μαύρης Θάλασσας, με τη συγκέντρωση τεράστιας δύναμης πυρός και την κλιμάκωση των ανταγωνισμών και της επιθετικότητας ανάμεσα σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ε.Ε. με τη Ρωσία, η παρουσία των αμερικάνικων αεροσκαφών στη Λάρισα, προμηνύουν νέες επικίνδυνες εξελίξεις για τον λαό μας και τους λαούς της περιοχής.
Είναι ανεπιθύμητα τα «γεράκια» του πολέμου που κατέφθασαν στην πόλη μας. Χρειάζεται τώρα να δυναμώσει αποφασιστικά η λαϊκή πάλη για την καταδίκη της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Απαιτούμε:
Να ακυρωθεί η Ελληνο-αμερικανική συμφωνία για τις βάσεις.
Να κλείσει η βάση της Σούδας.
Να ξηλωθούν όλες οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας, να φύγουν τα Αμερικανικά «γεράκια» από την 110 Π.Μ., όπως και η βάση ελικοπτέρων από το Στεφανοβίκειο.
Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό,
Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1