Το ΤΕΕ υπέρ των χειρισμών Κ. Σκρέκα για τη Μεσοχώρα

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2021 15:44

Ως θετική χαιρετίζει την εξέλιξη με το ΥΗΕ Μεσοχώρας ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας, Νίκος Παπαγεωργίου, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή του: «Κάθε βήμα μάς φέρνει πιο κοντά στην ολοκλήρωση ενός έργου πνοής για τη Θεσσαλία. Ως ΤΕΕ Κεντρικής &

Δυτικής Θεσσαλίας, δίνουμε εδώ και έξι δεκαετίες αυτήν τη “μάχη”, για την αντιμετώπιση της έλλειψης νερών στην Περιφέρεια, για τη διασφάλιση των αναγκών ύδρευσης, άρδευσης και ενέργειας. Νιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση που τα επιχειρήματά μας και το εμπεριστατωμένο έργο μας, όλα αυτά τα χρόνια, επιτέλους βρίσκουν ανταπόκριση. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να προχωρήσουμε γοργά και στα επόμενα βήματα, για το μέλλον της Θεσσαλίας και όλης της χώρας».
Όπως υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή του το ΤΕΕ, «την Παρασκευή, 7 Μαΐου ανακοινώθηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα, η θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Χωροταξικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων, που έκρινε ότι το Υδροηλεκτρικό Έργο της Μεσοχώρας στον ποταμό Αχελώο είναι συμβατό με τον Εθνικό και Περιφερειακό Χωροταξικό Σχεδιασμό. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του φράγματος της Μεσοχώρας, καθώς η ΔΕΗ έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στη σύνταξη νέας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, για την έκδοση νέας Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ). Το θέμα είχε τεθεί και στη διαδικτυακή συνάντηση που είχαν τα μέλη της Διοίκησης του ΤΕΕ-ΚΔΘ με τον υπΕΝ, Κ. Σκρέκα, στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, με το Τμήμα να καταθέτει σχετικό υπόμνημα για τα έργα του Αχελώου, αλλά και συνολικά για το ζήτημα της Διαχείρισης Υδάτων στη Θεσσαλία.
«Είναι περισσότερο από εμφανής η βούληση, τόσο του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και των αρμοδίων υπουργών της Κυβέρνησης για τη λειτουργία του Υδροηλεκτρικού Έργου στη Μεσοχώρα, που έχει πολλαπλά περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη. Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα να διεκδικούμε την ολοκλήρωση όλων των έργων του Αχελώου, για να διασφαλίσουμε ότι η Θεσσαλία, στις δεκαετίες που έρχονται, δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα με τους υδατικούς της πόρους», καταλήγει ο Ν. Παπαγεωργίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1