ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ:

Προειδοποιήσεις και πρόστιμα για κόψιμο χόρτων

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2021 15:40

Αυστηρή προειδοποίηση προς τους ιδιοκτήτες οικοπέδων που βρίσκονται εντός οικισμού και σε απόσταση έως και 100 μέτρων από τα όρια αυτών, κάνει ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας προκειμένου να προχωρήσουν σε αποψίλωση και απομάκρυνση των ξερών χόρτων, για την αποφυγή κινδύνου πυρκαγιάς. Επιπλέον σε όσες περιπτώσεις δεν υπάρχει συμμόρφωση των ιδιοκτητών, ο Δήμος θα προβαίνει σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό σύμφωνα με το άρθρο 94 παρ. 1.26 του Ν. 3852/2010, επιβάλλοντας ταυτόχρονα πρόστιμο τουλάχιστον πενήντα λεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο (500€ ανά στρέμμα) του οικείου χώρου.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ
Οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση έως 100 μέτρων από τα όρια αυτών, έχουν υποχρέωση για αποψίλωση και απομάκρυνση των ξερών χόρτων, καθώς και για την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτά τα ακίνητα, για την αποφυγή κινδύνου πυρκαγιάς σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη υπ’ αριθ. 4/2012/12 (ΦΕΚ1346Β’2012).
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, ο Δήμος θα προβαίνει σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό σύμφωνα με το άρθρο 94 παρ. 1.26 του Ν. 3852/2010, επιβάλλοντας ταυτόχρονα πρόστιμο τουλάχιστον πενήντα λεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο (500€ ανά στρέμμα) του οικείου χώρου.
Επίσης, οι ιδιοκτήτες ή εκμεταλλευτές παρόδιων ακινήτων καλούνται να προβούν άμεσα στην κοπή των κλαδιών δέντρων, θάμνων κλπ που εξέχουν από τις παρόδιες ιδιοκτησίες τους (ιδιωτικά οικόπεδα και κτήματα) προς το αγροτικό, δημοτικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, τα οποία εμποδίζουν την ασφαλή κυκλοφορία των πεζών και παρεμποδίζουν τη διέλευση οχημάτων (πυροσβεστικών κλπ) σύμφωνα με το άρθρο 7 της υπ’ αριθ. 1/2008 Αγρονομικής Διάταξης (ΦΕΚ1691Β’2008).
Σε αντίθετη περίπτωση, όσον αφορά το δημοτικό οδικό δίκτυο, ο Δήμος δύναται να προβεί σε κοπή κλαδιών που δημιουργούν πρόβλημα σε πεζούς και οχήματα (πυροσβεστικά κ.α.) σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 209 Π.Κ. και του άρθρου 1008 του Α.Κ. χρεώνοντας στους υπόχρεους τη δαπάνη και επιβάλλοντας πρόστιμο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass