Στήριξη για σιτηρά της Ελασσόνας

ΖΗΤΑ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΙΔΗΣ

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2021 5:10

Ένα ακόμα «μέτωπο» καλούνται να αντιμετωπίσουν άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα και αυτό έχει να κάνει με τις σημαντικές ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες σιτηρών στην περιοχή της Ελασσόνας.


Ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής βρέθηκε κοντά στους παραγωγούς, μαζί με τον διευθυντή του υποκαταστήματος Λάρισας του ΕΛΓΑ Μιχάλη Λιόντο, ενώ επισκέφθηκαν πληγείσες καλλιέργειες στα χωριά Γεράνεια, Άζωρος, Σαραντάπορο και Λιβάδι. Οι επαναλαμβανόμενοι παγετοί και οι μεγάλες εναλλαγές στη θερμοκρασία που ακολούθησαν έχουν προκαλέσει καταστροφή στα σιτηρά, η οποία προφανώς πρόκειται να οδηγήσει σε σημαντική μείωση της παραγωγής.
Σύμφωνα με τον κ. Παιδή «οι γεωργοί πλέον βρίσκονται μπροστά στο φάσμα του οικονομικού μαρασμού, εξαιτίας της συγκεκριμένης εξέλιξης, ενώ οι απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες θα «ψαλιδίσουν» για μία ακόμα φορά το αγροτικό εισόδημα. Δεν υπάρχει είδος καλλιέργειας που να μην έχει πληγεί τη φετινή χρονιά κυρίως εξαιτίας των καιρικών φαινομένων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στα σιτηρά της περιοχής Ελασσόνας, όπου η απώλεια της παραγωγής θα είναι εξαιρετικά μεγάλη. Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να εξεταστούν άμεσα τρόποι αποζημίωσης των γεωργών, όπως είναι το πρόγραμμα de minimis, ώστε να καλυφθεί κατά το δυνατόν το χαμένο εισόδημα. Επιβάλλεται η ολοκληρωμένη στήριξη των παραγωγών, ειδικά σε αυτήν τη δύσκολη χρονική περίοδο που διανύουμε, καθώς σε αντίθεση περίπτωση το κόστος για τις οικογένειές τους -όπως και για το σύνολο της τοπικής οικονομίας- θα είναι τεράστιο. Εμείς από την πλευρά μας θα είμαστε πάντα κοντά στους πληγέντες αγρότες, ώστε να αποζημιωθούν άμεσα και δίκαια για την καταστροφή που υπέστησαν» υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1