«Το ΣΒΑΚ ήρθε για να μείνει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος»

ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ -ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΙΔΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2021 21:04

«Το ΣΒΑΚ ήρθε για να μείνει...» δήλωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης,

στο πλαίσιο της συζήτησης που αναπτύχθηκε για τα έργα ΣΒΑΚ στη Λάρισα, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. «Αυτή η πόλη δεν μπορεί να σηκώσει άλλο όγκο αυτοκινήτων...» τόνισε ο Δήμαρχος, και συνέχισε: «Το ΣΒΑΚ είναι επανάσταση για την πόλη και οι μεγάλες αλλαγές θέλουν τόλμη. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι όλες οι δημοτικές αρχές που θα ακολουθήσουν στο μέλλον, θα ευλογούν που ξεκίνησε αυτήν η προσπάθεια, όπως εμείς κάνουμε σήμερα για τις αλλαγές που έκανε ο Αρ. Λαμπρούλης, με τους πεζόδρομους».
Απευθυνόμενος στους πολίτες είπε με έμφαση: «Αυτό που γίνεται στην πόλη είναι αυτό που πρέπει να γίνει, για καλύτερες συνθήκες ζωής. Διαμορφώνει προϋποθέσεις ενός δημόσιου χώρου που δίνει έμφαση σε ήπιες μετακινήσεις, ποδήλατο, πόδια...». Και κατέληξε: «Ναι να δούμε αν χρειάζονται διορθώσεις, αλλά όχι να ανατρέψουμε το ΣΒΑΚ...». Να σημειωθεί ότι το θέμα έφερε στη συνεδρίαση του Σώματος ο επικεφαλής της «Λαρισαίων Κοινόν» Κ. Βαϊούλης.
«Τη δημιουργία ειδικού τμήματος ΣΒΑΚ στον Δήμο Λαρισαίων για τη στενή παρακολούθηση των έργων, προκειμένου να αποφεύγονται προβλήματα και να λύνονται άμεσα όσα προκύπτουν...» πρότεινε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Ρένα Καραλαριώτου.

9.500.000 ΕΥΡΩ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Συναντήσεις με στελέχη τριών Υπουργείων, των Εσωτερικών, Οικονομικών και Υποδομών, θα έχει σήμερα και αύριο, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, με στόχο να διασφαλίσει 9.500.000 ευρώ, για την επιδιόρθωση των σχολείων που κρίθηκαν ακατάλληλα, μετά τον σεισμό του Μαρτίου, να διεκδικήσει αύξηση του κονδυλίου των 200.000 ευρώ που έχει δοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών στον Δήμο, για τα κοινωνικά βοηθήματα προκειμένου να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις πολιτών, καθώς και να συζητήσει το θέμα δημιουργίας νέου σχολείου στη Φαλάνη. «Είναι μια διαρκής προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής...» τόνισε ο Δήμαρχος για νέο σχολείο στη Φαλάνη, σημειώνοντας ότι «για να υλοποιηθεί αυτό το έργο απαιτεί να δοθεί εντολή στην ΚΤΥΠ από το Υπουργείο Υποδομών για να προχωρήσει σε μελέτη του... Αυτήν η εντολή δεν έχει δοθεί ακόμη...». Ο κ. Καλογιάννης υποστήριξε ότι το θέμα θα συζητηθεί σε συναντήσεις που θα έχει σήμερα με στελέχη του Υπουργείου Υποδομών.

ΤΟ 55ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης εγκρίθηκε η απευθείας εκμίσθωση ακινήτου για το 55ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, ώστε να προχωρήσει η εργολαβία για την κατασκευή του έργου. Από τη Δημοτική Αρχή διατέθηκαν γι’ αυτόν τον σκοπό 250.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γ. Σούλτη, αυτές τις μέρες «πραγματοποιείται έλεγχος στατικής επάρκειας. Καλώς εχόντων των πραγμάτων την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εργασίες και θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο». Εξάλλου, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Ντ. Διαμάντος, συμπλήρωσε ότι παράλληλα με αυτό το έργο, η Δημοτική Αρχή προχωρά τις διαδικασίες για την οριστική επίλυση του προβλήματος στέγασης του 55ου Νηπιαγωγείου σε νέο κτίσμα, σε οικόπεδο στον Σιδηροδρομικό Σταθμό.

30 ΙΟΥΝΙΟΥ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΙΔΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
«Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις και ανάλογες χρηματοδοτήσεις» ανέφερε ο δήμαρχος Λαρισαίων για το θέμα που αφορά στη διαχείριση του κτιριακού αποθέματος ιδιοκτησιών στο ΚΧ 871, και συγκεκριμένα σε απαλλοτριώσεις στο οικοδομικό τετράγωνο που εμπεριέχει το Αρχαίο Θέατρο. Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου, μετά από εκτενή ενημέρωση που έκανε ο αντιδήμαρχος Ντ. Διαμάντος, σχετικά με τη χρήση γης στο συγκεκριμένο σημείο και το ιστορικό απαλλοτριώσεων κτισμάτων. Να σημειωθεί ότι από το 2009 η περιοχή του Φρουρίου χαρακτηρίστηκε ως γενικής κατοικίας, με εξαίρεση το ΚΧ 871, οικοδομικό τετράγωνο που αφορά στο Αρχαίο Θέατρο. Τη στήριξή τους να διεκδικήσει η πόλη την ανάδειξη του συνόλου του Αρχαίου Θεάτρου, και να διατηρήσει τον ιστορικό χαρακτήρα του ο λόφος του Φρουρίου, εξέφρασε η πλειοψηφία των επικεφαλής των παρατάξεων. Μεταξύ άλλων η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου, δήλωσε: «Να διεκδικήσουμε να αποδοθεί στο οικοδομικό τετράγωνο 871 στο Αρχαίο Θέατρο, ως περιβάλλων χώρος, για την περαιτέρω ανάδειξή του... Να διεκδικήσουμε να δοθούν αποζημιώσεις, από το Πράσινο Ταμείο, το Υπουργείο Πολιτισμού...», ενώ κάλεσε «να γίνει κτήμα της πόλης αυτήν η απόφαση...».  «Στόχος πρέπει να είναι η αποκάλυψη της ολότητας του Αρχαίου Θεάτρου» τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Άκης Νασιώκας.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γ. Σούλτη διακήρυξη διαγωνισμού ιδεών για τον περιβάλλοντα χώρο του Αρχαίου Θεάτρου θα ανακοινωθεί στις 30 Ιουνίου με προθεσμία μέχρι τις 15 Οκτωβρίου και το διάστημα 16-18 Μαρτίου θα γίνει η αξιολόγηση των προτάσεων. Συγκεκριμένα, χθες το Σώμα ενέκρινε: «Την απόρριψη της τροποποίησης σχεδίου πόλης, μετά από άρση απαλλοτρίωσης με κατάργηση όποιου τμήματος του Κ.Χ. 871 και δημιουργία Ο.Τ. 871 με ταυτόχρονη επανεπιβολή της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης στο σύνολο των ιδιοκτησιών του ΚΧ 871, στη συνοικία Αγ. Αχίλλιος. Την αποστολή αιτήματος, υποβάλλοντας φάκελο με στοιχεία προς το Πράσινο Ταμείο του ΥΠΕΝ για χρηματοδότηση του συνόλου της προσήκουσας αποζημίωσης όλων των ιδιοκτησιών του ΚΧ 871».

ΦΟΔΣΑ
Επίσης εγκρίθηκε η παράταση παραχώρησης ακινήτων του Δήμου Λαρισαίων στον ΦΟΔΣΑ, για άλλα 20 χρόνια, ενόψει της δημοπράτησης της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (Μ.Ε.Α.) προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass