«Το σύνολο των φορέων της Θεσσαλίας ζητά τον Αχελώο!»

Ο ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2021 16:25

«Το ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου, ή ορθότερα της μερικής μεταφοράς νερού από τον άνω ρου του Αχελώου στον θεσσαλικό κάμπο, δεν τίθεται ούτε εμμέσως, ούτε εκ του πλαγίου, όπως ειπώθηκε. Τίθεται ευθέως και διεκδικητικά από το σύνολο των φορέων της Θεσσαλίας». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή σχετική αναφορά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χαράς Καφαντάρη, κατά τη δευτερολογία του στην Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Επιτροπής Περιβάλλοντος, όπου άνοιξε η συζήτηση για το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας.


Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, που είχε ζητήσει να συζητηθεί το ζήτημα στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «ακούσαμε σήμερα καταξιωμένους ανθρώπους, που είναι η «θεσμική μνήμη», αν θέλετε, της Θεσσαλίας όσον αφορά το υδατικό ζήτημα, που είναι ιδιαίτερα έντονο. Η επίκληση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, ξέρετε είναι λίγο ως φύλλο συκής. Υπό την έννοια ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας γνωμοδοτεί με βάση τα υφιστάμενα Σχέδια Διαχείρισης Υδάτων που εκπονήθηκαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διακυβέρνησης και στα οποία δεν υπήρχε αναφορά στη μεταφορά νερού από τον Αχελώο. Γι’ αυτό, λοιπόν, πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ ουσιαστική η σημερινή πρωτοβουλία να ανοίξει ο φάκελος του υδατικού προβλήματος της Θεσσαλίας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος».
Ο κυβερνητικός βουλευτής επισήμανε ότι «θα χρειαστεί μια επόμενη συνεδρίαση αφιερωμένη αποκλειστικά στο υδατικό πρόβλημα, στο οποίο θα πρέπει να κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της Θεσσαλίας, προκειμένου να ακουστεί σε όλα τα μέλη της Επιτροπής μας και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο η κραυγή αγωνίας που αρθρώνουν όλοι αυτοί που ασχολούνται χρόνια με το πρόβλημα, το οποίο πραγματικά έχει τεράστιες διαστάσεις, οι οποίες ξεπερνούν πια τα όρια της Θεσσαλίας. Να κληθούν οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας, των Δήμων -οι οποίοι επίσης εκφράζουν αγωνία όλα αυτά τα χρόνια- και η εκτελεστική εξουσία να δώσει απαντήσεις για να δρομολογήσουμε έναν οδικό χάρτη.
Στη συνεδρίαση περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση στη Θεσσαλία ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Ντίνος Διαμάντος, ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κώστας Γιαννακός και ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Φάνης Γέμτος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ARESKO 3-2-23
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1