Απολογισμός τροχαίων ατυχημάτων από την ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2014 12:28 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:26

 

 

Η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μηνός Ιουλίου 2014, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας, σημειώθηκαν 28 τροχαία ατυχήματα (έναντι 36 το 2013).  Ειδικότερα σημειώθηκαν: 6 θανατηφόρα ατυχήματα (έναντι 6 το 2013), 1 σοβαρό τροχαίο ατύχημα (έναντι 4 το 2013), 21 ελαφρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 26 το 2013).

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά  37 παθόντες (έναντι 47 το 2013).  Ειδικότερα καταγράφηκαν: 8 νεκροί (έναντι 6 το 2013), 2 βαριά τραυματίες (έναντι 5 το 2013), 27 ελαφρά τραυματίες (έναντι 36 το 2013). 

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Η έλλειψη δεούσης προσοχής, η απόσπαση προσοχής του οδηγού, η παραβίαση της προτεραιότητας.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΡΟΧΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Ιούλιο 2014, πραγματοποιήθηκαν (66.178) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν (9.423) παραβάσεις και ειδικότερα: 1.506 για υπερβολική ταχύτητα, 246 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), 410 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδηγού, 76 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 310 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 345 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 5 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 110 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 92 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 52 για αντικανονικό προσπέρασμα, 8 για αντικανονικούς ελιγμούς, 18 για παραβίαση προτεραιότητας, 1.029 για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων, 174 για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο., 43 για φθαρμένα ελαστικά, 1.854 για παράνομες σταθμεύσεις, 3.145 λοιπές παραβάσεις.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει : Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος. Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά. Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας. Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας. Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας.

 

Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος. Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα. Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη. Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα. Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ. Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς. Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 9-7
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1