Συζητήθηκαν τα αιτήματα των καστανοπαραγωγών

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΜΑΝΩΛΗ ΜΕ Γ.Γ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Κ. ΑΡΑΒΩΣΗ

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2021 19:50

Θέματα που απασχολούν τους καστανοκαλλιεργητές του Δήμου Τεμπών, συζήτησε ο δήμαρχος, κ. Γιώργος Μανώλης, με τον γενικό γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κ. Κωνσταντίνο Αραβώση.

Ο Δήμαρχος, μετέφερε τα αιτήματα και την αγωνία των καστανοπαραγωγών, που δραστηριοποιούνται στην Κοινότητα Αμπελακίων, τονίζοντας ότι είναι ανάγκη να τροποποιηθεί η παράγραφος 5 του άρθρου 102 Ν. 4685/2020, καταθέτοντας και σχετικό υπόμνημα με την προτεινόμενη τροποποίηση.
Επίσης, ο κ. Μανώλης ευχαρίστησε τον κ. Αραβώση για τη νομοθετική του πρωτοβουλία για εγκατάσταση νέου συρόμενου lift, σε αντικατάσταση του παλιού διαλυμένου στο όρος Όσσα (Κίσσαβος), ενημερώνοντας παράλληλα τον Γενικό Γραμματέα ότι ο κ. Δασάρχης Λάρισας δεν εγκρίνει την εγκατάσταση. Ο κ. Αραβώσης, από την πλευρά του, δεσμεύτηκε να βοηθήσει ώστε τα αιτήματα των καστανοπαραγωγών να αντιμετωπιστούν θετικά και πως το επόμενο διάστημα το θέμα θα συζητηθεί στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή όπου συμμετέχουν και υπηρεσιακοί παράγοντες. Επίσης, θα επικοινωνήσει με τον κ. Δασάρχη Λάρισας για να ζητήσει διευκρινίσεις για το θέμα του lift.
Με αφορμή τη συνάντηση ο κ. Μανώλης επισήμανε τα εξής: «Με τον γ.γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Προσπάθειά μας είναι μέσω συνεργασιών και συνεργειών να δίνουμε λύσεις σε προβλήματα που αφορούν τους πολίτες του Δήμου μας. Ως Δημοτική Αρχή στόχος μας είναι οι παρεμβάσεις που κάνουμε να έχουν κοινωνικό πρόσημο και έτσι πορευόμαστε».
Ο δήμαρχος Τεμπών, στη συνάντηση με τον κ. Αραβώση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συνοδευόταν από τον αντιδήμαρχο, κ. Γιώργο Νικολάου. Στη συνάντηση παρούσα ήταν και η σύμβουλος του Γ. Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κ. Βάσω Δαλακούρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1