Ελασσόνα, Τσαριτσάνη τιμούν την Αγία Μαρίνα

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2021 17:10

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Ελασσόνα και Τσαριτσάνη τιμούν τη μνήμη της Αγίας Μαρίνας, σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο.


Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, πανηγυρίζει για πρώτη φορά το παρεκκλήσι της Αγίας Μαρίνης, που βρίσκεται στο εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου Ελασσόνας.
Σήμερα, παραμονή της εορτής, στις 7.30 το απόγευμα θα τελεστεί πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία και αύριο, Σάββατο 17 Ιουλίου(ανήμερα της εορτής), στις 7 το πρωί, θα τελεστεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Ακόμη, πανηγυρίζει το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας που βρίσκεται στον βράχο, ανάμεσα στη διαδρομή Τσαριτσάνης – Ελασσόνας.
Σήμερα, Παρασκευή, το απόγευμα, στο γραφικό εκκλησάκι θα ψαλεί πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία και αύριο, ανήμερα της εορτής της Αγίας Μαρίνας, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τσαριτσάνης, θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Χαρακτηριστικά, τα όσα «καταθέτει» για το συγκεκριμένο σπήλαιο και το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας ο εκπαιδευτικός Αθαν. Νταγιάκης:
«Βορειοδυτικά της Τσαριτσάνης και στη μέση περίπου του δρόμου για την Ελασσόνα, υπάρχει κτισμένο μέσα σε φυσικό ή τεχνικό κωνοειδές σπήλαιο το εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας. Η παράδοση λέει πως το σπήλαιο ίσως να λοξεύθηκε από κάποιο Βυζαντινό Αυτοκράτορα ή από τους Σλάβους κατά την περίοδο που κυριεύσανε την Τσαριτσάνη. Λόγω του απομακρυσμένου και του κτίσματος επί του βράχου, χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές σαν κρησφύγετο Μακεδονομάχων, αποσπασμάτων, ληστών, κ.λ.π. Σήμερα, για τη διευκόλυνση των επισκεπτών και προσκυνητών έχει κατασκευαστεί πέτρινη σκάλα».

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass