«Ναι στον εμβολιασμό, όχι στην υποχρεωτικότητα»

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ 5η ΥΠΕ

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2021 17:10

Την αντίθεσή τους στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, σημείωσαν χθες εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, συμμετέχοντας σε μια κινητοποίηση που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα ΠΠΓΝΛ κατά της απόφασης της Κυβέρνησης, να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των υγειονομικών.


Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι πλην των ιατρών του νοσοκομείου, στον σκοπό της κινητοποίησης αναφέρθηκαν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, Κων. Λαρίσης και Λ. Τσάπαλης όπως επίσης, η συνταξιούχος βιοχημικός κ. Ευαγγέλου και ο εργαζόμενος, Ιωάνν. Σαμαράς.
Όπως μεταξύ άλλων σημειώνεται από την Επιτροπή: «Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να διασφαλίσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα απέναντι στην εκτροπή της κυβέρνησης για να θέσει σε διαθεσιμότητα ή αργία όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί.
Τέτοιου είδους αποφάσεις θυμίζουν καταστάσεις του παρελθόντος, γίνονται για να καλύψουν τα λάθη τους αλλά και την ανικανότητά τους στη διαχείριση της πανδημίας. Οι υγειονομικοί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας υποστήριξαν ότι κατέβαλαν όλο αυτό το διάστημα υπερπροσπάθεια για να σταθεί όρθιο το Σύστημα Υγείας. Ρίσκαραν για πολλούς μήνες την ίδια τους τη ζωή. Ήξεραν ότι θα τους ξεχάσουν. Αλλά αυτό που συμβαίνει τώρα έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Δημιουργούν επανειλημμένα με τις αποφάσεις τους διαχωρισμούς ανάμεσα στο προσωπικό.
Την ίδια ώρα δεν έχουν επιλύσει κανένα από τα εργασιακά τους αιτήματα (Επίδομα, ΒΑΕ, μονιμοποίηση συμβασιούχων, πληρωμή δεδουλευμένων). Οι Υγειονομικοί έχουν αποδείξει την ευθύνη που τους διακατέχει, είναι από τις ομάδες του πληθυσμού που έχουν υψηλό ποσοστό εμβολιασμού, εάν συνυπολογισθούν και όσοι συνάδελφοι διαθέτουν φυσική ανοσία.
Ζητούν σεβασμό στην απόφασή τους να κρίνουν οι ίδιοι αν θα κάνουν το εμβόλιο και σε ποιον χρόνο θα εμβολιαστούν όσοι αποφασίσουν να κάνουν το εμβόλιο, χωρίς να απειλούνται με διαθεσιμότητα ή αργία. Αν υλοποιήσουν τις πειθαρχικές κυρώσεις τον Σεπτέμβρη με την κορύφωση του 4ου κύματος της πανδημίας θα υπάρξει έλλειψη έμπειρου εξειδικευμένου προσωπικού λόγω μη εμβολιασμού.
Δεν υπάρχει περίπτωση αναπλήρωσης αυτών των υπαλλήλων με έκτακτο προσωπικό λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος και βέβαια όσοι βρεθούν δεν θα διαθέτουν την ανάλογη εμπειρία. Εμβολιασμένοι ή μη οι συνάδελφοι τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας και δεν θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς. «Ναι στον εμβολιασμό. Όχι στην υποχρεωτικότητα» καταλήγει η ανακοίνωση της Επιτροπής.
Να σημειωθεί πως αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα επισκέφθηκε τον διοικητή του νοσοκομείου, Δημ. Κατσικονούρη ο οποίος δεσμεύθηκε να μεταφέρει στο Υπουργείο Υγείας τις θέσεις τους.
Μετά τη χθεσινή συγκέντρωση η Επιτροπή Αγώνα αποφάσισε να οργανώσει τις επόμενες ημέρες τους εργαζόμενους «που απειλούνται με αναστολή τις επόμενες κινήσεις, τόσο σε νομικό επίπεδο όσο και σε αγωνιστικό». Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε μεθαύριο Πέμπτη να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην 5η ΥΠΕ «ελπίζοντας» όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «ότι θα είναι μαζί τους και το ΓΝ Λάρισας για να γιγαντωθεί η προσπάθεια αναχαίτισης αυτής της υγειονομικής εκτροπής» όπως τη χαρακτηρίζουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass