Η θύελλα «πήρε» κουνέλια και κοτόπουλα!

ΚΑΤΑΠΛΑΚΩΘΗΚΑΝ ΟΙΚΟΣΙΤΑ ΖΩΑ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΣΤΗ ΖΩΟΔΟΧΟ ΠΗΓΗ -ΑΡΧΙΣΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΗΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2021 15:10
Στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα σκόρπισαν οι θυελλώδεις άνεμοι αποθήκη με οικόσιτα ζώα στη Ζ. Πηγή Στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα σκόρπισαν οι θυελλώδεις άνεμοι αποθήκη με οικόσιτα ζώα στη Ζ. Πηγή

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε») Του Γ. Γκαντέλου

Εως και 100 μέτρα μακριά έφτασαν οι τσίγκοι σκεπής αποθήκης οικόσιτων ζώων στη Ζωοδόχο Πηγή Φαρσάλων,

αποτέλεσμα των θυελλωδών ανέμων και της έντασης που είχε η κακοκαιρία της περασμένης Κυριακής. Από την ορμή του καιρού, οι ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης αποθήκης - η οποία είχε κοτόπουλα και κουνέλια για οικογενειακή κατανάλωση - κατάφεραν να περισσώσουν ορισμένα από αυτά, ενώ άλλα καταπλακώθηκαν από ξύλα, τσίγκους και τσιμεντόλιθους.
* Στο μεταξύ άρχισαν χθες οι δηλώσεις των αγροτών - μετά τη σφοδρή χαλαζόπτωση της Κυριακής - για την αναγγελία ζημιών στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στον Δήμο Φαρσάλων, με διάρκεια προθεσμίας αιτήσεων έως και 15 μέρες από την ημέρα της ζημιάς.
Οι παραγωγοί μπορούν να ενημερώνονται από τον πρόεδρο της κοινότητας σε ποιον ανταποκριτή του Δήμου Φαρσάλων ανήκουν και θα πρέπει να απευθύνονται για τις δηλώσεις. Αξίζει να αναφερθεί ότι για τη δήλωση ο παραγωγός θα πληρώσει 1 ευρώ/στρέμμα στον ΕΛΓΑ. Αντιθέτως για την αποκατάσταση ζημιών στο πάγιο κεφάλαιο - η Κοινοτική και Εθνική νομοθεσία προβλέπει αποζημιώσεις μέσω των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ), τα γνωστά ΠΣΕΑ. Οι αγρότες που έχουν πληγεί σε αποθήκες κλπ. μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις με την ίδια χρονική προθεσμία στους ανταποκριτές.
Σε αυτή την περίπτωση αυτός που έχει πληγεί, δεν πληρώνει όπως για τη δήλωση ζημιάς στο φυτικό κεφάλαιο, μπορεί να κάνει την αίτηση, ωστόσο για να αποζημιωθεί αποτελεί βασική προϋπόθεση να έχει δηλωμένη για παράδειγμα την αποθήκη στο Ε9.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
METAIXMIO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1