Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2021 15:02 | Τελευταία ενημέρωση: 02 Αυγ 2021 0:23

Δηλητηρίασαν 7 αδέσποτα σκυλιά στα Μεσάγγαλα
ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ

Επτά αδέσποτα σκυλιά, προφανώς δηλητηριασμένα, βρέθηκαν νεκρά προχθές -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- λίγο πριν τα μεσάνυχτα στα Μεσάγγαλα του Δήμου Τεμπών. Τα αδέσποτα σκυλιά βρέθηκαν νεκρά στην οδό Χασίων, ενώ από το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών διεξάγεται έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα σκυλιά θανατώθηκαν προφανώς από δηλητηρίαση αλλά για την ακριβή αιτία του θανάτου, με εισαγγελική εντολή και για την προστασία της δημόσιας υγείας -με δεδομένο ότι μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο με υψηλές θερμοκρασίες- ορίστηκε χθες ιδιώτης κτηνίατρος προκειμένου να διενεργήσει πραγματογνωμοσύνη. Ο Δήμος Τεμπών περισυνέλεξε τα νεκρά ζώα και τα μετέφερε στο ιδιωτικό κτηνιατρείο ενώ από το Α.Τ. Τεμπών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών για κακούργημα σύμφωνα και με τη νομοθεσία περί ζωοκτονίας.

 

Χτύπησε 81χρονο με μαγκούρα στο κεφάλι
ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΚΛΕΨΕΙ

Τραυματισμένος, αλλά χωρίς να απειλείται η υγεία του, νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ένας 81χρονος Αγιώτης, σε βάρος του οποίου έγινε απόπειρα ληστείας. Τον 81χρονο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», τον χτύπησε ο δράστης με μαγκούρα στην προσπάθειά του να τον ληστέψει, αλλά, ευτυχώς για όλους ο ηλικιωμένος δεν τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ και ο άγνωστος ληστής πανικοβλήθηκε από τις φωνές και το τραύμα που προκάλεσε στον γέροντα και έτσι τράπηκε σε φυγή. Η απόπειρα ληστείας σημειώθηκε στις 11.30 λίγο πριν τα μεσάνυχτα προχθές, με τον δράστη φορώντας ολοπρόσωπη κουκούλα -για να μην αναγνωριστούν τα χαρακτηριστικά του- να εισβάλει στη μονοκατοικία όπου ζει ο ηλικιωμένος άνδρας. Σπάζοντας την πόρτα της μονοκατοικίας, ο δράστης μπήκε στο σπίτι, ενώ ο 81χρονος ακούγοντας τον θόρυβο πήρε τη μαγκούρα του και σηκώθηκε να δει τι συμβαίνει. Ο δράστης -σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα- προκάλεσε ελαφρές, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, σωματικές βλάβες στον ηλικιωμένο χτυπώντας τον με τη μαγκούρα στο πρόσωπο, στα χέρια και στον αυχένα. Τελικά από την αντίδραση του 81χρονου και τις φωνές, κατά μια εκδοχή και από τα τραύματα στο κεφάλι του 81χρονου, ο δράστης εκτιμάται πως πανικοβλήθηκε και έφυγε από το σπίτι χωρίς να αφαιρέσει κάτι. Ο 81χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς αναζητά τον δράστη.
Β.Κ.

 

Αυξήθηκαν στα 64 τα κρούσματα στη Λάρισα
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 99 ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 2.760

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.760, εκ των οποίων τα 64 εντοπίστηκαν στη Λάρισα και συνολικά 99 στη Θεσσαλία (Μαγνησία 17, Τρίκαλα 11 και Καρδίτσα 7). Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 493.304 εκ των οποίων 51.2% άνδρες .Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 172 (64% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 82.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.808 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία είναι 151. Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 172 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 17, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.965 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
ΑΚΟΜΑ 11 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Στο μεταξύ σε συνολικό αριθμό 357 δειγμάτων για rapid tests, που ελήφθησαν χθες στη Κεντρική πλατεία Λάρισας, καταγράφηκαν 11 θετικά κρούσματα. Αφορούν 5 άνδρες και 6 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 23 έτη. Εξάλλου και σήμερα στην Κεντρική πλατεία Λάρισας θα γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος (rapid test) από τις 7 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι.

 

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διεξαγωγής rapid test
ΕΩΣ ΤΗ 1 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΛΟΓΩ ΚΑΥΣΩΝΑ

Στο μεταξύ από τον Δήμο Λαρισαίων ανακοινώθηκε το πρόγραμμα διεξαγωγής rapid test, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Διευκρινίζεται ότι λόγω του καύσωνα, το ωράριο των δειγματοληψιών διαμορφώνεται από τις 8 π.μ. έως τη 1 το μεσημέρι, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και για όλα τα σημεία. Ειδικότερα αύριο Δευτέρα 2 Αυγούστου: Κεντρική Πλατεία, Πλατεία Ταχυδρομείου, Πλατεία ΟΣΕ, Πλατεία ΑΤΑ. Τρίτη 3 Αυγούστου: Κεντρική Πλατεία, Πλατεία Ταχυδρομείου, Πλατεία ΟΣΕ, Αλκαζάρ, Πλατεία Ανθούπολης. Τετάρτη 4 Αυγούστου: Κεντρική Πλατεία, Πλατεία Ταχυδρομείου, Πλατεία ΟΣΕ, Πλατεία Αγίου Βησσαρίωνα, Πλατεία Αγίου Θωμά. Πέμπτη 5 Αυγούστου: Κεντρική Πλατεία, Πλατεία Ταχυδρομείου, Νέα Πολιτεία – Πλατεία Θεοδωρακοπούλου. Παρασκευή 6 Αυγούστου: Κεντρική Πλατεία, Πλατεία Ταχυδρομείου, Πλατεία ΟΣΕ, Πλατεία ΑΤΑ. Σάββατο 7 Αυγούστου: Κεντρική Πλατεία. Κυριακή 8 Αυγούστου: Κεντρική Πλατεία.

 

 Αιμοδοσία στον Αγιόκαμπο
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών επαρχίας Αγιάς «Ο Άγιος Αντώνιος» διοργανώνει αιμοδοσία στην ανάπλαση Αγιοκάμπου (café Old School). Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη 4 Αυγούστου, από τις 9:00 το πρωί ως τη 1:00 το μεσημέρι.

 

Συνέλευση Εξωραϊστικού Καστρί Λουτρού
Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί σήμερα ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Καστρί Λουτρό του Δήμου Τεμπών. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου «Το ΔΣ του Εξωραϊστικού Συλλόγου καλεί τα μέλη και τους φίλους του στην ενημερωτική Συνέλευση που θα γίνει οριστικά σήμερα την Κυριακή 1 Αυγούστου και ώρα 11 π.μ. στον προαύλειο χώρο των γραφείων του στο Καστρί Λουτρό».

 

Νέο ωράριο στον Παιδικό του Δήμου
Από αύριο Δευτέρα 2 Αυγούστου αρχίζει η λειτουργία του προγράμματος λειτουργίας Παιδικού Σταθμού του Δήμου Λαρισαίων για τον Αύγουστο. Λόγω του καύσωνα, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος και για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του, το ωράριο λειτουργίας διαμορφώνεται από τις 7 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

 

Μεταπτυχιακό στο Τμήμα Βιοχημείας
Το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης με τίτλο «Εφαρμογές Μοριακής Βιολογίας – Μοριακή Γενετική, Διαγνωστικοί Δείκτες». Κατάθεση αιτήσεων θα γίνεται έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2021 στη Γραμματεία του ΠΜΣ: Βιόπολις, Μεζούρλο Λάρισας, τηλ. 2410-565.298, e-mail: pms-molbio@uth.gr Πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://appmolbio.bio.uth.gr.

 

 Οι Αυγουστιάτικες παρουσίες του Μητροπολίτη Ιερώνυμου

Το πρόγραμμα επισκέψεων του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου ανακοίνωσε η Μητρόπολη για το πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου. Αυτό έχει ως εξής:
Σήμερα στις 19:30, θα χοροστατήσει στην Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ι. Ν. Αγίου Χαραλάμπους Πλατυκάμπου. Αύριο στις 19:30, θα χοροστατήσει στην Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στην Κομνήνειο Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Δημητρίου Στομίου. Την Τρίτη 3 Αυγούστου στις 19:30, θα χοροστατήσει στην Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου Ψυχικού. Την Τετάρτη 4 Αυγούστου στις 19:30, θα χοροστατήσει στην Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Μοσχοχωρίου.
Την Πέμπτη 5 Αυγούστου στις 19:00, θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό εσπερινό στον Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην 1η Στρατιά. Την Παρασκευή 6 Αυγούστου το πρωί, θα λειτουργήσει στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ραψάνης. Στις 19:30, θα χοροστατήσει στην Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καρίτσας. Την Κυριακή 8 Αυγούστου το πρωί, θα χοροστατήσει στον Ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βρυοτόπου. Στις 19:00, θα χοροστατήσει στην Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου Ραψάνης.
Τη Δευτέρα 9 Αυγούστου στις 19:30, θα χοροστατήσει στην Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέων Καρυών. Την Τρίτη 10 Αυγούστου στις 19:00, θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό Εσπερινό της ανάμνησης του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος και ακολούθως, θα τελέσει την Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ι. Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου Κοιλάδας. Την Τετάρτη 11 Αυγούστου στις 19:30, θα χοροστατήσει στην Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής Λαρίσης. Το Σάββατο 14 Αυγούστου στις 19:30, θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Πανελλήνιο Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου. Την Κυριακή 15 Αυγούστου το πρωί, θα συλλειτουργήσει στο Πανελλήνιο Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου.

 

Αλλαγή ώρας εσπερινών λόγω καύσωνα

Λόγω των ιδιαιτέρα υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στη χώρα και για όσο διαρκέσει αυτό το σφοδρό κύμα καύσωνα, με εντολή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου, ο Εσπερινός θα τελείται στις 19.30 και οι Παρακλήσεις προς την Υπεραγία Θεοτόκο στις 20.00. Εφιστάται μεγάλη προσοχή σε ηλικιωμένους και ανθρώπους με προβλήματα.

 

Οι παρακλήσεις στη Ζωοδόχο Πηγή

Από σήμερα έως και 14 Αυγούστου καθημερινά στο Ναό Ζωοδόχου Πηγής Λάρισας θα τελείται στις 7.00 το πρωί Όρθρος και Θεία Λειτουργία και στις 19.30 το απόγευμα Εσπερινός και η Παράκληση στην Παναγία. Παράκληση δεν θα τελεσθεί το απόγευμα του Σαββάτου και την παραμονή της Εορτής της Μεταμορφώσεως.

 

Υποδοχή Παναγίας «Ιεροσολυμίτισσας» στον Πλατύκαμπο

Με τη δέουσα λαμπρότητα ο Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους Πλατυκάμπου θα υποδεχθεί σήμερα πιστό αντίγραφο της Εικόνας της Παναγίας «Ιεροσολυμίτισσας». Το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Σήμερα στις 19:30 μ.μ. στα προπύλαια του Ιερού Ναού θα γίνει η υποδοχή της Ιερής Εικόνας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο και εν συνέχεια θα τελεστεί ο Αρχιερατικός Εσπερινός και η Μεγάλη Παράκληση προς τιμήν της Παναγίας χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου. Αύριο το πρωί και ώρα 07-00-09:00 π.μ., θα τελεστεί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιάκονου Στεφάνου. Κάθε απόγευμα στις 19:30 μ.μ. θα τελείται ο Εσπερινός και η Παράκληση της Παναγίας, εκτός Σαββάτου.

 

Κτητορικό μνημόσυνο στον Πλαταμώνα

Το Σάββατο 7 Αυγούστου (τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας για τον κορωνοιό) θα τελεστεί το ετήσιο κτητορικό μνημόσυνο προσφιλών προσώπων στον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στον Πλαταμώνα Πιερίας. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν να απευθύνονται στις κυρίες της ενορίας κάθε απόγευμα μετά την Παράκληση.
Επίσης το Σάββατο 21 Αυγούστου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία για τον Απόστολο Θαδαίο.

 

Πανηγυρίζει η μεταμόρφωση του Σωτήρος στην Κουλούρα

Με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και με κάθε λαμπρότητα θα εορταστεί η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Κουλούρας. Την παραμονή της γιορτής Πέμπτη 5 Αυγούστου στις 7:30 το απόγευμα θα τελεστεί ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία. Ανήμερα της γιορτής, Παρασκευή 6 Αυγούστου, ο όρθρος η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η ευλόγηση των σταφυλιών.

 

Λειτουργία των Γραφείων της Μητροπόλεως

Με περιορισμένο ωράριο λειτουργούν από την περασμένη Πέμπτη τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Ειδικότερα τα γραφεία της έως και την Παρασκευή 6 Αυγούστου, θα λειτουργήσουν από τις 08.00 έως τις 12.00. Επίσης, τα Γραφεία θα παραμείνουν κλειστά από τη Δευτέρα 16 Αυγούστου έως την Παρασκευή 20 Αυγούστου.

 

Πανηγυρική λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Ανατολής

Θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας θα τελεστεί σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ανατολής Αγιάς, στην ομώνυμη συνοικία του χωριού, στην καταπράσινη τοποθεσία «Βρύσες». Τη λειτουργία θα τελέσει ο ιερέας π. Ρίζος Κομήτσας και θα ψάλλουν ο εκκλησιαστικός επίτροπος κ. Μιχάλης Μητούλης μαζί με τον κ. Κώστα Κακαβάκη, συνταξιούχοι δάσκαλοι. Στο τέλος, θα μοιραστούν στον αύλειο χώρο γλυκά από τις γυναίκες της συνοικίας, όπως καθιερώθηκε τα τελευταία 15 χρόνια με την άριστη συνεργασία της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, τον Σύλλογο Ανατολιτών «Ιωάννης ο Πρόδρομος», καθώς και τη συμβολή των κατοίκων και φίλων του χωριού για τη συντήρηση και διάσωση των εκκλησιαστικών μνημείων του. Θα τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής λόγω της πανδημίας.

 

Παρακλήσεις στο παρεκκλήσι του Αγ. Βησσαρίωνα

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκαπενταυγούστου θα τελείται η Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Βησσαρίωνα, από τις 20.30 έως τις 21.30.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass