Δολοφόνησε εν ψυχρώ τη 43χρονη σύζυγό του

ΤΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ 8 ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΟ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ -ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ, ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ, ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΖΗΛΙΑ -Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΕΚΡΟΤΟΜΗ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΑΝ Η ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΤΗ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2021 21:04

Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση θα οδηγηθεί

σήμερα ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, ο 54χρονος που χθες το πρωί δολοφόνησε εν ψυχρώ τη 43χρονη σύζυγό του και μητέρα των τριών παιδιών τους, δύο εκ των οποίων ανήλικα.
Ο 54χρονος στις 10.30 χθες το πρωί αφού πυροβόλησε 8 φορές με ένα 32άρι παλαιού τύπου περίστροφο τη σύζυγό του, τηλεφώνησε στο «100» λέγοντας ότι «σκότωσα τη γυναίκα μου ελάτε να με συλλάβετε». Ψύχραιμος ανέμενε μάλιστα στον τόπο του εγκλήματος, σε μια οικογενειακή ταβέρνα στη Σωτηρίτσα στα παράλια του Δήμου Αγιάς για να παραδοθεί έτσι στην ΕΛ.ΑΣ., κάνοντας μάλιστα -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- νεύμα στους αστυνομικούς του Α.Τ. Αγιάς για να τον αναγνωρίσουν δηλώνοντας, «παραδίνομαι, πιάστε με, λυτρώθηκα».
Την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας όπου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το κίνητρο της ανθρωποκτονίας φέρεται να είναι οι οικογενειακές διαφορές, ενδεχομένως και η αντιζηλία, αφού το ζευγάρι είχε κινήσει τη διαδικασία του διαζυγίου σύμφωνα με μαρτυρίες οικείων, αλλά και με έντυπα που βρέθηκαν στο όχημα του δράστη. Ο 54χρονος μπήκε στην κουζίνα της οικογενειακής ταβέρνας και πυροβόλησε τη γυναίκα του «από πολύ κοντινή απόσταση σε καίρια σημεία στον θώρακα και στο κεφάλι» όπως δήλωσε μετά την αυτοψία η ιατροδικαστής, Ρουμπίνη Λεονταρή, παραπέμποντας στην σημερινή νεκροτομή για να διαπιστωθεί αν «η βολή στο μεσοφρύδιο», αποτέλεσε τη χαριστική βολή ενώ η άτυχη γυναίκα βρισκόταν ήδη πεσμένη στο έδαφος.
Τη νηφαλιότητα του συζυγοκτόνου σημείωσε και θαμώνας της ταβέρνας που άκουσε τους πυροβολισμούς, χωρίς να μπορούσε να φανταστεί τι είχε προηγηθεί, όπως δήλωσε στους αστυνομικούς, ενώ και οικείοι του δράστη φέρεται να δήλωσαν πως στη συμπεριφορά του 54χρονου, τίποτα δεν προμήνυε το άγριο έγκλημα που θα ακολουθούσε.
Το έγκλημα έγινε στην ταβέρνα του αδελφού του θύματος, την ώρα μάλιστα που, στην πίσω αυλή, βρισκόταν η μητέρα της άτυχης γυναίκας. Η 43χρονη ζούσε την Αθήνα με τον 54χρονο άνδρα της και, έχοντας κινήσει τη διαδικασία του διαζυγίου τον περασμένο Μάρτιο, πήγε στη Σωτηρίτσα προκειμένου να βοηθήσει τη μητέρα της στην οικογενειακή ταβέρνα, μιας και ο αδελφός της και ιδιοκτήτης της ταβέρνας (σ.σ. που εδρεύει στον παραλιακό δρόμο της Σωτηρίτσας) δεν μπορούσε να εργαστεί αυτήν την περίοδο για λόγους υγείας. Πριν περίπου μία εβδομάδα στη Σωτηρίτσα βρέθηκε και ο 54χρονος -καταγόμενος από τη Λιβαδειά- σύζυγός της ο οποίος είχε μαζί του εκτυπώσεις εντύπων διαζυγίου, ενώ στο αυτοκίνητό του -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- βρέθηκαν και ιδιόχειρα σημειώματα τα οποία εξετάζονται από την ΕΛ.ΑΣ.
Χθες το πρωί χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια φραστική αντιπαράθεση μεταξύ του ανδρόγυνου -σύμφωνα πάντα με τις πρώτες μαρτυρίες- ο 54χρονος σε ήρεμη κατάσταση πήγε στην ταβέρνα και ψύχραιμος «άδειασε» το περίστροφο πάνω στην άτυχη γυναίκα, την ώρα που εκείνη βρισκόταν στην κουζίνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο 54χρονος όταν παραδόθηκε στους αστυνομικούς του Α.Τ. Αγιάς είχε μαζί του το περίστροφο, ένα 32άρι παλαιού τύπου (σ.σ. περασμένων δεκαετιών), αλλά και επιπλέον φυσίγγια. Από τη σημερινή νεκροτομή θα αποδειχτεί αν έχει πυροβοληθεί 7 ή 8 φορές, αλλά από τη χθεσινή αυτοψία της προϊσταμένης της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, Ρ. Λεονταρή, προκύπτει πως η 43χρονη βλήθηκε τουλάχιστον 5 φορές σε καίρια σημεία στο ύψος του θώρακα, μεταξύ των οποίων και η καρδιά, ενώ φέρει ένα ακόμα τραύμα στο μέτωπο, «στο μεσοφρύδιο» όπως διευκρίνισε η ιατροδικαστής. Μένει από τη σημερινή εξέταση να αποδειχτεί αν αυτή η βολή ήταν η χαριστική, ενόσω η 43χρονη είχε ήδη πέσει νεκρή στο έδαφος.
Ο καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνος θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον των εισαγγελικών αρχών προκειμένου να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για την εν ψυχρώ δολοφονία της 43χρονης, ενώ στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας κλήθηκαν να καταθέσουν μάρτυρες όπως και συγγενικά πρόσωπα, περιβάλλον το οποίο φέρεται να ανέφερε στην ΕΛ.ΑΣ. τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το προηγούμενο διάστημα το ζευγάρι και την κίνηση της διαδικασίας έκδοσης διαζυγίου.
Να σημειωθεί τέλος ότι για την υπόθεση από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε χθες πως «συνελήφθη, άμεσα το πρωί σε περιοχή του Δήμου Αγιάς του νομού Λάρισας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, το πρωί, ο δράστης μετέβη σε ταβέρνα όπου εργαζόταν η ημεδαπή σύζυγός του και με τη χρήση περιστρόφου παλαιού τύπου την πυροβόλησε σε διάφορα σημεία του σώματός της, τραυματίζοντάς τη θανάσιμα. Στη συνέχεια, ο δράστης τηλεφώνησε στις αστυνομικές Αρχές και ομολόγησε την πράξη του. Το περίστροφο κατασχέθηκε».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

Ηχογράφησε  τον φόνο στο κινητό του!

Στο πλαίσιο της προανάκρισης αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας προχώρησαν χθες στην κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου του 54χρονου. Καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- ο δράστης φαίνεται να έχει ηχογραφήσει τη στιγμή της δολοφονίας, πράξη που δεν έχει προηγούμενο. Σύμφωνα με άλλες πηγές, στη ηχητικό αρχείο ακούγονται διάλογοι μεταξύ του δράστη και του θύματος, όπως και πυροβολισμοί. Η κατασχεθείσα συσκευή θα αποσταλεί για εξέταση στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass