Φιλική στα άτομα με αναπηρία η Αλόννησος

ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΔΥΟ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2021 15:06

Ένα βήμα μπροστά έκανε ο Δήμος Αλοννήσου για τη βελτίωση των όρων προσβασιμότητας

και την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην Αλόννησο.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου, σε δύο από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού, τη Μηλιά και τα Γλυφά, ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες η προμήθεια και εγκατάσταση πλήρους εξοπλισμού για την αυτόνομη πρόσβαση των ΑμεΑ στη θάλασσα. Το αξιόλογο αυτό έργο περιλαμβάνει τα ειδικά τεχνολογικά συστήματα SEATRAC με σετ θερμοκρασιών, ομπρέλες θαλάσσης, σετ σήμανσης για τον χώρο του πάρκινγκ και την παραλία, χημικές τουαλέτες, ειδικά διαμορφωμένα αποδυτήρια και κατάλληλους διαδρόμους οι οποίοι ενώνουν τις υποδομές μεταξύ τους και έχουν το απαραίτητο πλάτος, ώστε να εξασφαλίζεται η ανεμπόδιστη μετακίνηση των χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων.
«Η υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου αποτελεί ένα νέο σημείο αναφοράς στις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων και των τουριστών της Αλοννήσου. Παράλληλα διευκολύνονται οι οικογένειες και οι φροντιστές των ατόμων με αναπηρία. Η συγκεκριμένη δράση αντανακλά τις κοινωνικές ευαισθησίες των κατοίκων και του Δήμου Αλοννήσου», δήλωσε ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης. Σημειώνεται πως το εν λόγω έργο προέκυψε μετά την ένταξη του Δήμου σε πρόγραμμα διαμόρφωσης παραλιών, μέσα από την Πράξη «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλασσίων Προορισμών στις Παραλίες Μηλιά και Γλύφα του Δήμου Αλοννήσου» στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη Μηχανισμών Στήριξης της Επιχειρηματικότητας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» που συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και δεν επιβάρυνε τα οικονομικά του Δήμου.
Αξίζει να αναφερθεί πως ο Δήμος Αλοννήσου διεκδίκησε και διασφάλισε τη συμμετοχή του στο πρωτοποριακό πρόγραμμα με προϋπολογισμό και συνολική δημόσια δαπάνη ύψους 119.536 ευρώ, του οποίου, πέραν της καταλληλότητας των παραλιών ή άλλων παραγόντων, κριτήριο επιλογής ήταν και η σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων όπως προέκυπτε από την ημερομηνία υποβολής φακέλου με αριθμό πρωτοκόλλου για τη χρηματοδότηση του έργου.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass