Ικανοποίηση κυνηγών για τη νέα Ρυθμιστική

ΕΝΑΡΞΗ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΤΙΣ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ *ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΡΥΓΟΝΙ-ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΥΣ

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2021 21:45

«Η νέα ρυθμιστική Απόφαση κυνηγίου, που υπέγραψε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Γ. Αμυράς, για την περίοδο 2021-2022, σέβεται, και σε μεγάλο βαθμό ικανοποιεί, όλο το περιεχόμενο των συζητήσεων που για μήνες έκανε η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος με την πολιτική

ηγεσία και την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου».
Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, η οποία δίνει έμφαση στις αναγκαίες διευθετήσεις ως προς το κυνήγι του τρυγονιού, ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Με την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου, οι κυνηγοί θα είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν τον αριθμό των τρυγονιών που θηρεύουν σε κάθε έξοδό τους, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής κινητού τηλεφώνου (app), με σκοπό τα στοιχεία κάρπωσης να συγκεντρώνονται σε μία ενιαία τράπεζα πληροφοριών (βάση δεδομένων). Η τήρηση της υποχρέωσης θα ελέγχεται από τα δασικά όργανα και τους θηροφύλακες των κυνηγετικών οργανώσεων, με σκοπό να υπάρχει καθημερινά μία ξεκάθαρη εικόνα για τη συνολική κάρπωση τρυγονιών στη χώρα μας. Όποτε, εάν και όταν η συνολική κάρπωση υπερβεί το θεσπισμένο επιτρεπτό όριο για τη χώρα μας 145.000, το κυνήγι του τρυγονιού θα «κλείνει».
Ταυτόχρονα οι κυνηγοί απαλλάσσονται από το ποσό που αντιστοιχεί σε δημόσια τέλη, χαρτόσημα κ.λπ., όσον αφορά την ανανέωση των αδειών θήρας τους. Φυσικά, η τελευταία ρύθμιση ως προς το οικονομικό σκέλος και τη συνακόλουθη μείωση του κόστους στις άδειες κυνηγίου, αφορά εκείνη την κατηγορία κυνηγών που είχαν εκδώσει ή ανανεώσει πέρυσι τις άδειες θήρας τους, χωρίς, όμως, να μπορέσουν να κυνηγήσουν λόγω των έκτακτων μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων, λόγω της πανδημίας.
Ικανοποίηση υπάρχει και για το «πράσινο φως» που δόθηκε για το κυνήγι του Αγριόχοιρου (Sus scrofa) σε ομάδες μέχρι δέκα (10) κυνηγών, με δικαίωμα θήρευσης χωρίς περιορισμό στο όριο κάρπωσης ανά ομάδα και έξοδο. Για λόγους προστασίας της φυσικής παραγωγής του αγριόχοιρου, απαγορεύεται το κυνήγι σε όλη τη χώρα του νεαρού αγριόχοιρου, όσο αυτός φέρει τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις στο σώμα του, καθώς και των χοιρομητέρων αυτών.
Εξαιρετικά σημαντικό για την Κ.Σ.Ε. είναι επίσης ότι, τόσο ο υπουργός κ. Κ. Σκρέκας, όσο και ο υφυπουργός κ. Γ. Αμυράς, αποδέχτηκαν διευθετήσεις που εξασφαλίζουν την οικονομική δυνατότητα των Κυνηγετικών Οργανώσεων κάθε βαθμίδας, να δρουν υπέρ του φυσικού περιβάλλοντος και της θηροφύλαξης.
 Έτσι, σε μία καθ’ όλα δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας, αλλά και για τον καθένα ξεχωριστά, οι Κυνηγετικές Οργανώσεις και η θηροφυλακή θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις πολύτιμες δράσεις τους στη διαχείριση και προστασία της άγριας ζωής. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων, εκπληρώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, το πάγιο και διαχρονικό αίτημα του κυνηγετικού κόσμου, να υπάρξει από πλευράς του «Πράσινου Ταμείου» η αναγκαία «ανταποδοτικότητα» ως προς τις εισφορές που δεκαετίες τώρα καταβάλλει ο κόσμος των κυνηγών. H Κ.Σ.Ε. εύχεται σε όλους τους κυνηγούς καλή χρονιά και τους διαβεβαιώνει ότι όλοι οι αναγνωρισμένοι Κυνηγετικοί Σύλλογοι είναι καθ’ όλα έτοιμοι να συμβάλλουν στην ταχεία και ομαλή διεκπεραίωση της διαδικασίας ανανέωσης των κυνηγετικών αδειών, αμέσως μόλις η νέα ρυθμιστική Απόφαση δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Υπενθυμίζεται ότι η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου για το κυνηγετικό έτος 2021 – 2022 είναι από 20 Αυγούστου 2021 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2022 και κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η θήρα του αγριοκούνελου (Oryctolagus cuniculus) μέχρι τις 10 Μαρτίου 2022.
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass