Προσλήψεις εξπρές στον ΕΛΓΑ

ΖΗΤΑ Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2021 15:15

Την άμεση στελέχωση με επείγουσες διαδικασίες του ΕΛΓΑ και ικανό αριθμό ατόμων για να ολοκληρωθούν εγκαίρως οι εκτιμητικές διαδικασίες για καταστροφές που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα στον νομό της Λάρισας, ζήτησε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης από τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ κ. Μιχάλη Λιόντο.


Η επίσκεψη του Λαρισαίου πολιτικού στον ΕΛΓΑ έγινε στον απόηχο της έντονης δυσφορίας που επικρατεί στις τάξεις των πληγέντων από ακραία καιρικά φαινόμενα αγροτών, σχετικά με τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στις εκτιμήσεις.
Ο κ. Κόκκαλης ενημερώθηκε από τον κ. Λιόντο πως από τις 2 Ιουλίου βρίσκεται σε εκκρεμότητα υπηρεσιακό αίτημα για επιπρόσθετη πρόσληψη 15 ατόμων για να μπορέσει ο ασφαλιστικός φορέας να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των τελευταίων εβδομάδων.
Αμέσως μετά τη συνάντηση έκανε την εξής δήλωση: «Συναντήθηκα σήμερα με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ στη Λάρισα κ. Λιόντο, ώστε να έχω την πλέον αντικειμενική εικόνα για την πορεία των εκτιμήσεων και των αποζημιώσεων από καταστροφές στην περιοχή. Δυστυχώς τα δυσάρεστα γεγονότα πληθαίνουν, σε αντίθεση όμως με το προσωπικό του ΕΛΓΑ που παραμένει ανεπαρκές για να ανταποκριθεί σε αυτά. Επικοινώνησα ήδη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, από τον οποίο ζήτησα να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις 15 ατόμων όπως ζητήθηκε από την υπηρεσία, αλλά και να παρασχεθεί κάθε άλλη δυνατή διευκόλυνση. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε απέναντι σ’ αυτούς τους αγρότες που είδαν το βιoς τους να καταστρέφεται.
Από την άλλη, θεωρούμε πως η εκτιμητική διαδικασία με βάση τους «μάρτυρες» πρέπει να σταματήσει, γιατί δεν είναι ούτε δίκαιη, ούτε και γρήγορη. Το πλέον διαφανές είναι η επιτόπια αυτοψία από γεωτεχνικούς. Γι’ αυτό κι επείγει η στελέχωση του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass