Ανυπαρξία αρδευτικών και αντιπλημμυρικών

ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΕΒ ΕΝΙΠΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2021 17:45

«Πλήρης ανυπαρξία αρδευτικών και αντιπλημμυρικών έργων στον νομό της Λάρισας, εδώ και δύο χρόνια Κυβέρνησης Ν.Δ.», είναι το συμπέρασμα του Αγροτικού Τμήματος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε κλιμάκιο του Τμήματος, στον ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων, «ενώ αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι οι αγρότες ήδη βιώνουν τις συνέπειες τις κλιματικής κρίσης, όπως με τις περσινές φονικές και καταστρεπτικές πλημμύρες του «Ιανού», αλλά και με τους φετινούς παρατεταμένους καύσωνες, τότε η κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί δραματική».


Το κλιμάκιο του Αγροτικού Τμήματος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Λάρισας, το οποίο αποτελούνταν από τον υπεύθυνο του Τμήματος, Χρήστο Παπαδημητρίου, το μέλος της γραμματείας Χρήστο Αθανασιάδη, τον γραμματέα της Ο.Μ. Φαρσάλων, Νάσο Νικόπουλο και τα μέλη, Γιώργο Αρσενόπουλο και Θανάση Τσαλόπουλο, επισκέφθηκε τα γραφεία του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Τάσο Δραχμάνη, τον αντιπρόεδρο, Μιλτιάδη Αγγελακόπουλο, τα μέλη του Δ.Σ. Γιώργο Θανόπουλο, Γιώργο Δρόσο, Κώστα Αναγνωστόπουλο, Κων/νο Μπαλατσό και Γρηγόρη Δημόπουλο, καθώς επίσης και τον διευθυντή του ΤΟΕΒ, Απόστολο Καραΐσκο. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ), Σωκράτης Αλειφτήρας.
Στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται: «Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Δραχμάνης, αν δεν γίνει το φράγμα της Σκοπιάς, τότε, είναι ορατός ο κίνδυνος να ερημοποιηθεί το 70 με 80% των εκτάσεων της επαρχίας Φαρσάλων. Σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις για την αποκατάσταση των ζημιών και για καθαρισμό των καναλιών αλλά και αποστραγγιστικών επεμβάσεων, που προκάλεσε, πέρυσι στην περιοχή ο «Ιανός», ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ, επισήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν χρηματοδοτήθηκε ο Οργανισμός και αναμένει τη χρηματοδότηση περίπου 400 χιλ. ευρώ απευθείας από το Υπουργείο Οικονομικών, αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι από τους 7 ΤΟΕΒ στη Θεσσαλία που έπληξε ο «Ιανός», οι 3 έλαβαν τη σχετική χρηματοδότηση και οι 4 -μεταξύ των οποίων και ο ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων- δεν την έλαβαν ακόμη. Παράλληλα, τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού, ανέφεραν πως περιμένουν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να τους χορηγήσει το ποσό των 240 χιλ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στα τρία φράγματα και συγκεκριμένα σε Ευύδριο, Πυργάκια και Υπέρεια, με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ να επισημαίνουν, πως αυτό τα χρήματα θα έπρεπε ήδη να τα είχε χορηγήσει η Περιφέρεια. Τέλος, σύμφωνα με ενημέρωση του κ. Δραχμάνη, προς το τέλος Οκτωβρίου, αναμένεται να χορηγηθούν από το Υπ. Οικονομικών σε δικαιούχους πληττόμενους αγρότες από τον «Ιανό», οι ενισχύσεις για τις ζημιές στο έγγειο κεφάλαιο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass