Αποζημίωση 100% για όλους τους σεισμόπληκτους

Ζητούν βουλευτές του ΚΚΕ με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Οικονομικών

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2021 16:20

«Να αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες για το 100% της ζημιάς που υπέστησαν από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 στους Νομούς Λάρισας και Τρικάλων» ζητούν βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Λάρισας, Γ. Λαμπρούλης, με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος - Ενέργειας και Οικονομικών.


Όπως σημειώνουν οι βουλευτές «το ΚΚΕ, αμέσως μετά τον καταστροφικό σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 και των μετασεισμών που ακολούθησαν, που έπληξαν το Δαμάσι, το Μεσοχώρι, το Αμούρι, το Πραιτώρι, το Βλαχογιάννι και άλλα χωριά της Ελασσόνας, το Κουτσόχερο, τη Μάνδρα, την Αμυγδαλέα, τη Ραχούλα και άλλα χωριά του Ν. Λάρισας, όπως επίσης το Ζάρκο, το Γριζάνο και άλλα χωριά του Ν. Τρικάλων, υπογράμμισε ότι όλοι οι ιδιοκτήτες α’ και β’ κατοικίας, καταστημάτων, αποθηκών, κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, που έπαθαν ζημιές, θα έπρεπε να λάβουν από την Κυβέρνηση έκτακτο βοήθημα 1.000 ευρώ και να αποζημιωθούν για το 100% των ζημιών, χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους.
Η Κυβέρνηση που υπόσχονταν γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις, τελικά έδωσε σε έναν περιορισμένο αριθμό, σε σχέση με τους αιτούντες, έκτακτο βοήθημα 600 ευρώ και μόλις τώρα ξεκίνησε με πολύ αργούς ρυθμούς η καταβολή κουτσουρεμένων αποζημιώσεων σε πολύ μικρό αριθμό σεισμόπληκτων για τις ζημιές σε σπίτια.
Όμως ένας σημαντικός αριθμός ιδιοκτητών κατοικιών στο Δαμάσι και στα άλλα χωριά των Νομών Λάρισας και Τρικάλων, που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό, αποκλείστηκαν από την καταβολή τόσο του έκτακτου βοηθήματος των 600 ευρώ, όσο και από τις αποζημιώσεις για ζημιές στα σπίτια τους και στην οικοσκευή τους, με την απαράδεκτη δικαιολογία ότι το σπίτι στο χωριό δεν αποτελεί την α’ κατοικία τους, ή άλλες δικαιολογίες.
Πρόκειται για σπίτια ανθρώπων που αναγκάστηκαν να πάνε στη Λάρισα ή σε άλλες πόλεις για να εργαστούν, δηλαδή τα πατρικά τους σπίτια, τα οποία άλλα κατοικούνται από ηλικιωμένους γονείς, άλλα από τους ίδιους για κάποιους μήνες και προπαντός γι’ αυτά τα σπίτια οι ιδιοκτήτες τους πληρώνουν στο κράτος ΕΝΦΙΑ και άλλους φόρους, δημοτικά τέλη στους Δήμους, λογαριασμούς νερού και ρεύματος κανονικά!
Επομένως είναι απαράδεκτο και εντελώς άδικο αυτοί οι άνθρωποι να μην αποζημιώνονται από την Κυβέρνηση για τις ζημιές που προκάλεσε στα σπίτια τους ο σεισμός. Το ΚΚΕ επιμένει ότι όλοι οι ιδιοκτήτες α’ και β’ κατοικίας, καταστημάτων, αποθηκών, κτηνοτροφικών μονάδων που έπαθαν ζημιές από τον σεισμό πρέπει να αποζημιωθούν για το 100% από την Κυβέρνηση.
Γι’ αυτό ερωτώνται οι Υπουργοί, αν προτίθενται να προχωρήσουν στην ικανοποίηση αυτού του δίκαιου αιτήματος για την αποζημίωση όλων των πληγέντων από τον σεισμό της 3ης/3/2021 και μάλιστα για το 100% της ζημιάς και σε τι χρονικό διάστημα; Αν προτίθεται η Κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση κατεδάφιση όσων κτισμάτων έχουν κριθεί κατεδαφιστέα και στη μεταφορά των μπαζών με έξοδα του κράτους και χωρίς καμία επιβάρυνση των σεισμόπληκτων;» καταλήγουν οι βουλευτές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass