Περισσότερο πράσινο στη λίμνη Κάρλα

ΘΑ ΦΥΤΕΥΤΟΥΝ 3.000 ΦΥΤΑ ΣΕ 102 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2021 21:00

Εμπλουτίζεται με περισσότερη βλάστηση η λίμνη Κάρλα, στο πλαίσιο των προσπαθειών του Φορέα

Διαχείρισής της, να αναπτύξει τις κατάλληλες συνθήκες για να στηρίξει την ανάπτυξη της πανίδας της. Συγκεκριμένα προκηρύχτηκε διαγωνισμός και δρομολογείται έργο φύτευσης, περίπου 102 στρεμμάτων, περιμετρικά τη λίμνης, με 3.000 φυτά. Σύμφωνα με τον Φορέα Διαχείρισης Κάρλας - Μαυροβουνίου - Κεφαλόβρυσο Βελεστίνου - Δέλτα Πηνειού, η διεξαγωγή του έργου αφορά τη «Βελτίωση ενδιαιτημάτων αναπαραγωγής και φωλεοποίησης σημαντικών ειδών ορνιθοπανίδας στην περιοχή της πρώην λίμνης Κάρλας».
Σκοπός του είναι η διατήρηση και αύξηση των πληθυσμών των πτηνών των ειδών ορνιθοπανίδας, που αναπαράγονται στη Ζώνη Ειδικής Προστασίας της Κάρλας, μέσω της διαχείρισης των οικοτόπων αναπαραγωγής, φωλεοποίησης, διατροφής και ξεκούρασης.
Η εγκατάσταση φυτικού υλικού (δέντρων και θάμνων) περιμετρικά του ταμιευτήρα της Κάρλας θα συμβάλει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής του ταμιευτήρα της Κάρλας.
Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 114.080 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24 % (προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ: 92.000 € ΦΠΑ: 22.080 €). Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται από την υπογραφή της σύμβασης και έως το τέλος Σεπτεμβρίου του 2023. Ο ανάδοχος μετά το τέλος και των τελευταίων φυτεύσεων συνεχίζει να επιβλέπει και να διατηρεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τα νεόφυτα με την εκτέλεση εργασιών συντήρησης όπως ψαλιδίσματα, ανασχηματισμός λεκανών άρδευσης, λίπανση, βοτάνισμα, άρδευση, κ.λπ.
Η διάρκεια της σύμβασης εκτιμάται σε δύο έτη, με έναρξη την ημερομηνία υπογραφής της και θα λήγει τέλος Σεπτεμβρίου του 2023. Το φυτευτικό υλικό θα είναι γηγενή δέντρα, για να μη διαταραχθεί το υπάρχον οικοσύστημα από την εισβολή ξενικών ειδών, όπως αλμυρίκι, γαύρος ανατολικός, δρυς xνοώδoυς ποδισκοφόρου, ιτιά λευκή, λεύκη λευκή, μελικουκιά, πλάτανος ανατολικός, σφένδαμος (πράσινος), τιλιά, καρυδιά, φράξος μελία, φτελιά η πεδινή, χαλέπιος πεύκη κ.ά.
Λ.Κ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass