Η Κυβέρνηση να βάλει τέλος στην κοροϊδία των αγροτών

Β. ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2021 18:21

«Σε αυτό το σημείο θέλω να υπογραμμίσω μια αποστροφή που κατά τη γνώμη μου συνιστά μεταμέλεια του Πρωθυπουργού:

«Θα έπρεπε», προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης, «όλα αυτά τα χρόνια να έχουμε προτάξει και άλλα έργα, μικρότερης εμβέλειας, που να καλύπτουν το υδατικό έλλειμμα στον θεσσαλικό κάμπο». Άθελά του ο κ. Μητσοτάκης δικαίωσε τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που προχώρησε, αντί της ολοκλήρωσης του έργου εκτροπής υδάτων του Αχελώου στην αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών, υποστηρίζει ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βασίλης Ζωγράφος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τη μεταφορά νερού από τον Αχελώο κατά τη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ.
Σε δήλωσή του ο κ. Ζωγράφος αναφέρει:
«Συμφωνούμε με τη ρήση του Πρωθυπουργού ότι η κατασκευή των έργων κορυφής για την εκτροπή υδάτων του Αχελώου στη Θεσσαλία σε ποσοστό 60% αποτελεί πονεμένη ιστορία. Γιατί δαπανήθηκαν (σωστότερα, σπαταλήθηκαν) πόροι που προσεγγίζουν το 1 δισ. ευρώ για ένα έργο ημιτελές, χωρίς να διαφαίνεται πιθανότητα να ολοκληρωθεί. Μια πιθανότητα που εδράζεται στην εκτίμησή μας ότι τα 500 εκατομμύρια ευρώ που υπολογίζεται ότι απαιτούνται για την ολοκλήρωση των έργων κορυφής, δεν μπορούν και δεν πρέπει να διατεθούν για έργο αμφίβολης οικονομικής σκοπιμότητας (κατά την εκτίμηση του ΣτΕ) και προστιθέμενης αξίας στην οικονομία της περιοχής.
Ο κ. Πρωθυπουργός προσθέτει: «Νομίζω ότι με την ελπίδα ενός έργου τεχνικά, αλλά και συνταγματικά εξαιρετικά δύσκολου, της εκτροπής, μερικής μεταφοράς υδάτων, σπαταλήσαμε πολύ νερό». Σε αυτό το σημείο πρέπει να προσθέσουμε εμείς ότι οι μεγάλες ποσότητες, οι οποίες καταναλώθηκαν αφαιρέθηκαν με την υπεράντληση ύδατος για άρδευση. Η μεγάλη μείωση των υπόγειων αποθεμάτων νερού, ορθώς χαρακτηρίζονται σπατάλη, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή γεωργικών προϊόντων, αφού η μείωση αυτή ευθύνεται για το περιβαλλοντικό έγκλημα σε βάρος της αειφορίας του θεσσαλικού κάμπου.
Σε αυτό το σημείο θέλω να υπογραμμίσω μια αποστροφή που κατά τη γνώμη μου συνιστά μεταμέλεια του Πρωθυπουργού: «Θα έπρεπε», προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης, «όλα αυτά τα χρόνια να έχουμε προτάξει και άλλα έργα, μικρότερης εμβέλειας, που να καλύπτουν το υδατικό έλλειμμα στον θεσσαλικό κάμπο». Άθελά του ο κ. Μητσοτάκης δικαιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που προχώρησε, αντί της ολοκλήρωσης του έργου εκτροπής υδάτων του Αχελώου, στην αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών, σε συμπερίληψη μικρότερων φραγμάτων, λιμνοδεξαμενών, για να καλυφθούν οι ανάγκες άρδευσης. Δικαιώνει επίσης τη διαμαρτυρία μας στην απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας να μην υλοποιεί τον νόμο που ψήφισε η Κυβέρνηση του κόμματός μας για τρία συνεχή έτη, στερώντας έτσι την εισροή πόρων από το Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα παραπάνω αποδεικνύουν σε κάθε αντικειμενικό παρατηρητή, ποιος κορόιδευε τους αγρότες του θεσσαλικού κάμπου όλες τις προηγούμενες δεκαετίες και ποιος κυβέρνησε με αποκλειστικό του γνώμονα τη βελτίωση του αγροτικού εισοδήματος. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ποτέ του δεν κορόιδεψε τον Θεσσαλό αγρότη και μπορεί σήμερα να τον κοιτάζει στα μάτια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
CAREER DAYS LINDOS

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1