Νέα προγράμματα από το Πανεπιστήμιο των Πολιτών

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2021 15:55

Πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, συνάντηση εργασίας των επιστημονικών υπευθύνων των Κύκλων Μάθησης του Πανεπιστημίου των Πολιτών, με στόχο τον σχεδιασμό προγραμμάτων και δράσεων για τη νέα χρονιά

2021-2022, με την παρουσία και του επιστημονικού υπεύθυνου ομότιμου καθηγητή εκπαίδευσης ενηλίκων κ. Αλέξη Κόκκο.
Τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής, ειδικοί από τον χώρο της εκπαίδευσης, της υγείας, της διά βίου μάθησης και της απασχόλησης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Λαρισαίων ανέλαβαν την υποβολή προτάσεων σε δώδεκα θεματικά πεδία: Εκπαίδευση Εκπαιδευτών και Εκπαιδευτικών, Τεχνολογική Εκπαίδευση, ΤΠΕ, Άνεργοι και Προώθηση στην Αγορά Εργασίας, Γενική παιδεία, Τέχνη και Εκπαίδευση, Μουσειακή Αγωγή, Εκπαίδευση Ευάλωτων Ομάδων (ΡΟΜΑ, πρόσφυγες-μετανάστες, άτομα με αναπηρία), θέματα Πρόληψης και Αγωγής Υγείας.
Η αξιοποίηση των πόρων της τοπικής κοινωνίας και οι συνεργασίες, η οργάνωση καλά δομημένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και η σύνδεσή τους με δράσεις, η έμφαση στις ευπαθείς ομάδες, οι ανθρωπιστικές αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων και η προώθηση της έννοιας του ενεργού πολίτη θα αποτελέσουν και τα βασικά κριτήρια για τη διαμόρφωση των κύκλων μάθησης για τη νέα περίοδο 2021-2022.
Η ανακοίνωση του προγραμματισμού για τη νέα περίοδο αναμένεται στις αρχές Οκτωβρίου.
Οι δράσεις του Πανεπιστημίου των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων γίνονται υπό την αιγίδα της Εθνικής Επιτροπής της UNESCO.
Στη συνάντηση συμμετείχαν συνεργάτες και μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής κ.κ. Ιωάννα Γιαννακοπούλου-φιλόλογος, Απόστολος Μπάρλος-πρώην παιδαγωγικός σύμβουλος των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλίας, Όλγα Τσιούρβα-περιφερειακή διευθύντρια ΟΑΕΔ Θεσσαλίας, Δημήτρης Σακατζής-καθηγητής Νοσηλευτικής, Χρήστος Γκόβαρης-καθηγητής Διαπολιτισμικής Παιδαγωγικής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Δημήτρης Λιόβας- υπεύθυνος Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, Ξένια Βασιλείου- MBA (Διοίκηση Επιχειρήσεων) με εξειδίκευση στις υπηρεσίες υγείας, Άρτεμις Παπαδημητρίου-συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Θεσσαλίας.
Εκ μέρους του Δήμου συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Δημήτρης Δεληγιάννης, ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Τεχνικών Έργων κος Γιώργος Σούλτης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων κος Σωτήρης Βούλγαρης, η αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Γιάννουλης, Κοιλάδας και Αγροτικής Ανάπτυξης κα Απρίλη Ρίτα, η διευθύντρια Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων κα Σταυρούλα Μπαξεβάνου, και οι κ. Νίκη Τσιούγκου και Βίκυ Γκούθα, στελέχη του Τμήματος Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων.
Για περισσότερες πληροφορίες: Τμήμα Δια Βίου Μάθησης Δήμου Λαρισαίων: 2410-680.249 και 2410-680.250 facebook: Larissa Learning City - Η Πόλη που Μαθαίνει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass