Φρένο στις ελληνοποιήσεις με το σύστημα «Αρτεμις»

ΒΑΖΟΥΝ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ - Γ. ΖΔΑΝΗΣ: ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ, ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2021 15:30
Το μέλος του ΕΛΓΟ Δήμητρα και αντιπρόεδρος στο ΘΕΣγάλα Γιώργος Ζδάνης με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ Δήμητρα Σέρκο Χαρουτουνιάν και τον διευθύνοντα Σύμβουλο Π. Χατζηνικολάου Το μέλος του ΕΛΓΟ Δήμητρα και αντιπρόεδρος στο ΘΕΣγάλα Γιώργος Ζδάνης με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ Δήμητρα Σέρκο Χαρουτουνιάν και τον διευθύνοντα Σύμβουλο Π. Χατζηνικολάου

Διακόσιοι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι, όλοι τους μέλη των συνεταιρισμών ΘΕΣγάλα και Γάλα Ελαςς χτυπούν την παρανομία στο γάλα, μετέχοντας στο πιλοτικό πρόγραμμα «Άρτεμις ΙΙ» κατά των ελληνοποιήσεων κτηνοτροφικών προϊόντων.


Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε πρόσφατα στο περίπτερο του ΕΛΓΟ Δήμητρα στην 85η ΔΕΘ κι όπως τονίστηκε «το «Artemis ΙΙ», όπως έχει ονομαστεί η νέα αναβαθμισμένη εκδοχή του υφιστάμενου συστήματος καταγραφής των ισοζυγίων γάλακτος, επί της ουσίας αφαιρεί πλήρως την ανθρώπινη εμπλοκή σε όλη τη διαδικασία, αξιοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη και ως εκ τούτου γίνεται δυσκολότερο αν όχι αδύνατο να παρακαμφθεί».
Για την εφαρμογή του προγράμματος μίλησε το μέλος του ΕΛΓΟ Δήμητρα και αντιπρόεδρος στο ΘΕΣγάλα Γιώργος Ζδάνης: Με το σύστημα «Άρτεμις» καταγράφουμε σε καθημερινή βάση τις ποσότητες γάλακτος που παράγουμε σε πραγματικό χρόνο, καθώς ο μηχανισμός καταγράφει από το βυτίο, όταν αυτό φτάνει στη φάρμα, μέχρι τον κωδικό της εκτροφής και τις παγοκολώνες που αποκτούν τον δικό τους κωδικό. Κι όλα αυτά τα στοιχεία ανεβαίνουν στο σύστημα. Ταυτόχρονα το αντίγραφο της κίνησης προωθείται στον παραγωγό, τη βιομηχανία και τον ΕΛΟΓΑΚ. Έτσι αποφεύγεται κάθε πιθανότητα παρατυπίας, προστατεύουμε το προϊόν, ενώ στόχος μας είναι η προστιθέμενη αξία του προϊόντος. Η επιλογή των κτηνοτρόφων έγινε λόγω της εξωστρέφειας και της έντονης δράσης των διοικήσεων των Συνεταιρισμών ΘΕΣγάλα και Γάλα Ελαςς και της δυναμικής που έχουμε στην αγορά γάλακτος. Το πρόγραμμά ξεκίνησε τυπικά πέρυσι τον Οκτώβριο, αλλά άρχισε να εφαρμόζεται πλήρως στις αρχές του έτους. Όπως όλα δείχνουν θα επεκταθεί σε όλες τις γαλακτοπαραγωγικές μονάδες και στη συνέχεια και σε άλλα προϊόντα, όπως κρέας και μέλι. Το επόμενο διάστημα το σύστημα θα εφαρμοστεί και στα βυτία του γάλακτος που εισέρχονται στη χώρα από τα τελωνεία, στα οποία θα μπαίνει ένα barcode. Ελπίζουμε να βάλουμε ένα φρένο στις ελληνοποιήσεις προιόντων που τόσο μας ταλαιπωρούν» καταλήγει ο κ. Ζδάνης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass