Δωρεάν φορτιστές ηλεκτροκίνητων οχημάτων

-Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΔΟ ΒΕΛΗ

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2021 20:30

Σε μια συμβολική κίνηση προώθησης της ηλεκτροκίνησης και ανάπτυξης της βιώσιμης κινητικότητας, με μέσα φιλικά προς το περιβάλλον, ο Δήμος Λαρισαίων θα παρέχει δωρεάν φόρτιση ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, για έξι μήνες, σε δύο Σταθμούς Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, που τοποθετήθηκαν μπροστά από το Δημαρχείο και στην οδό Βελή, αντίστοιχα.


Οι δύο Σταθμοί Φόρτισης, είναι δωρεά της Ελληνικής Εταιρείας Ενέργειας Φυσικού Αερίου, στον Δήμο Λαρισαίων και εγκαινιάζουν την είσοδο του Δήμου στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, ενόψει και του μεγάλου έργου που δρομολογεί για την εγκατάσταση δεκάδων Σταθμών Φόρτισης σε διάφορα σημεία της πόλης.
Οι εργασίες εγκατάστασης των δύο προαναφερόμενων Σταθμών έχουν ολοκληρωθεί, ενώ αναμένεται η σύνδεσή τους με το ηλεκτρικό δίκτυο.
Αναλυτικότερα, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Σούλτης, δηλώνει στην «Ε» ότι «η παροχή των δύο σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, θα πραγματοποιείται από το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Λαρισαίων. Από την έναρξη λειτουργίας τους, και για διάστημα έξι μηνών, θα προσφέρεται δωρεάν «καύσιμο» στα ηλεκτροκίνητα οχήματα στη Λάρισα».
Σημειώνει πως «μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να παραδοθεί στον Δήμο Λαρισαίων και η μελέτη που εκπονείται από εταιρεία, για την υλοποίηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ), στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης στην πόλη μας.
Η χρηματοδότηση της μελέτης γίνεται από το «Πράσινο Ταμείο» και το κόστος της ανέρχεται στις 75.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που θέτει το «Πράσινο Ταμείο», στόχος της μελέτης είναι η χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης και σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων εντός των Δήμου, σε χώρους στάσης και στάθμευσης, καθώς και σε ελεγχόμενους από τους Δήμους χώρους στάθμευσης κ.ά., ώστε να προβλέπεται υποχρεωτικά η χωροθέτηση ενός κατ’ ελάχιστον σημείου επαναφόρτισης ηλεκτρικού οχήματος, ανά χιλίους κατοίκους του Δήμου. Η μελέτη, θα λαμβάνει υπόψη και τις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται στη Λάρισα με την υλοποίηση του ΣΒΑΚ.
Η εκπόνηση της μελέτης για το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση της εξέλιξης της Λάρισας σε έναν «Πράσινο Δήμο»...».
Να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειονότητα των Δήμων της χώρας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του «Πράσινου Ταμείου» υποβάλλοντας πρόταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκπόνηση Σχεδίων Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) μέσα στο 2021.
Με αυτές τις προτάσεις, οι Δήμοι διεκδικούν μέσα στο 2021 ποσό χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο, που ανέρχεται συνολικά σε 11,5 εκατ. ευρώ και αφορά στη δημιουργία 10.291 σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη τη χώρα. Ο Δήμος Λαρισαίων είναι μεταξύ των Δήμων, που μπορεί να χωροθετήσει αναλογικά με τον πληθυσμό του, από τους περισσότερους Σταθμούς Φόρτισης και συγκεκριμένα 163.
ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Λαρισαίων έχει καταθέσει πρόταση χρηματοδότησης για την προμήθεια ηλεκτρικών αυτοκινήτων για τις ανάγκες του, από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στον άξονα προτεραιότητας «Περιβάλλον» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass